Michelin a lansat noile anvelope Energy Saver+ şi Agilis+

Autor: Laurenţiu Florescu 02 iul. 2012 Știri auto

Michelin Energy Saver+

Prima dintre anvelopele prezentate de Michelin este Energy Saver+. Producătorul francez susţine că a creat acest produs ţinând cont de principalele cerinţele ale clienţilor. O anvelopă modernă trebuie să prezinte calităţile necesare condiţiilor de trafic actuale (siguranţă, longevitate, economie de carburant, robusteţe), iar Michelin afirmă că Energy Saver+ este un astfel de produs.

Pentru început, noua anvelopă are o suprafaţă de contact cu 10% mai mare decât vechiul Energy Saver, acest lucru traducându-se într-un spaţiu de frânare mai mic. O a doua cerinţă a clienţilor este reducerea consumului de carburant, iar Energy Saver+ stă bine şi la acest capitol. Această anvelopă va economisi pe toată durata de viaţă cu 60 de litri de combustibil mai mult decăt produsul companiei franceze pe care îl înlocuieşte.

Energy Saver+ are calificativele B pentru economia de combustibil, A pentru frânarea pe suprafeţe umede, iar zgomotul la rulare înregistrează valoarea de 70 dB. Chiar dacă acestea sunt rezultate foarte bune, Michelin susţine că nu a creat această anvelopă doar pentru criterile pe care le cuprinde noul sistem de etichetare european, ci susţine că a creat un produs care acoperă toate nevoile clienţilor.

Michelin Agilis+

Al doilea produs prezentat de compania franceză este Agilis+, o anvelopă destinată vehiculelor comerciale uşoare. Principalele criterii de alegere ale unei anvelope pentru acest tip de autovehicul sunt: economia de combustibil, longevitatea, robusteţea şi siguranţa. Noua anvelopă reduce distanţa de frânare pe suprafeţe umede cu 2 m şi economiseşte cu până la 150 de litri de combustibil faţă de modelul precedent. Pe noua etichetă europeană, Michelin Agilis+ are calificativul C pentru economia de combustibil, B pentru frânarea pe suprafeţe umede, iar zgomotul la rulare înregistrează valoarea de 70 dB.

Michelin Peformance Tour

Pentru a testa în condiţii de trafic reale noua anvelopă Energy Saver+, Michelin a apelat la experţii de la Dekra. În timpul testului, noul produs al companiei franceze a întâlnit suprafeţe de rulare cu rugozităţi diferite străbătând 25 de ţări europene. Pentru a rezultatele experimentului să fie cât mai reale, experţii de la Dekra au folosit nouă piloţi profesionişti, au schimbat periodic anvelopele de pe o maşină pe alta, iar în fiecare săptămână au efectuat teste de uzură.

După 18.000 km, germanii au supus anvelopele la un test de frânare pe suprafaţă umedă, unde Energy Saver+ s-a descurcat foarte bine, având un spaţiu de frânare cu 1,2 m mai mic decât media produselor concurente de pe piaţă. Michelin Performance Tour s-a încheiat după 30.000 km în oraşul suedez Stockholm, unde rezultatele finale ale testului au arâtat că Energy Saver+ este una dintre cele mai performante anvelope pe piaţă.

Michelin Energy Saver+ şi Agilis+ se anunţă a fi două anvelope foarte performante, care pot face faţă cu brio condiţiilor de trafic moderne şi aşteptărilor din ce în ce mai mari ale clienţilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide