Mini Cabrio – lansare în România

Autor: Dan Vache acum 12 ani Știri

MINI Cabrio Fashion Show

Automobile Bavaria Băneasa, 7 mai 2009

Au prezentat: Andreea Bădală, Claudia Castrase, Andra Clitan, Lena Criveanu, Mirela Diaconu, Kristina Dragomir, Galina Pânzaru, Maria Lucia Hohan, Laura Lazăr, MINI, Geanina Punkosti, Clara Rotescu Smiling Shoes, Cristian Samfira, Kinga Varga, Corina Vlădescu.

Andreea Bădală

Colecţia prezentată de Andreea Bădală se bazează pe îmbinarea de forme masculine şi feminine. Silueta este redefinită prin supradimensionarea umerilor sau a şoldurilor, iar formele sunt clare şi geometrice, tăioase. Totul este îndulcit de elemente de lenjerie retro.

Andra Clitan

Colecţia se doreşte a fi una minimalistă în genere, urmând linii foarte clare, iar ca şi cromatică s-a mers pe pasteluri, respectiv gri-uri colorate, roz pudrat, bej, alb. Întrucât tricotajul manual este o caracteristică a designerului Andra Clitan, s-a ales introducerea de astfel de elemente şi în această colecţie, asociate însă cu voal din mătase naturală sau alte ţesături transparente.

Mirela Diaconu – inspiraţie din opera fotografică a lui Helmut Newton

Colecţiile semnate Mirela Diaconu se adresează unei femei elegante, cu o atitudine tinerească şi urbană, care ştie să facă alegeri îndrăzneţe. În seara aceasta prezintă o colecţie inspirată din opera fotografică a lui Helmut Newton. Creatoarea este o tânără designer şcolită la Milano, la Institutul NABA (Nuova Accademia di Belle Arti). A obţinut apoi o diplomă de “Accesories Designer” la Domus Academy. A debutat în modă în cadrul celei de a III a ediţii a Galei Avanpremiere. A urmat participarea la Festivalul de Modă de la Iaşi.

Kristina Dragomir – feminitate şi rafinament lejer

Primăvara are propriile ei viziuni. Elemente naturale se recompun acum fluid în formele şi culorile care ne-au lipsit luni întregi. “It’s a fantasy spring” ar spune Kristina Dragomir care te invită să întâmpini primăvara cu o serie de accesorii-viziuni ale noului sezon.

În perfectă armonie cu linia corpului, accesoriile designerului şi artistului Kristina Dragomir şi-au găsit inspiraţia în imaginea femeii sensibile şi misterioase. Prin aceste accesorii smart casual care subliniază rafinamentul întregului ansamblu vestimentar, Kristina Dragomir ne propune creaţii în totalitate hand-made ce inspiră purtătoarei un lux discret şi care reprezintă o declaraţie de eleganţă pentru privitor. „Magia pe care o poate inspira un accesoriu ţine de o formă aparte de definire şi exprimare a personalităţii”, afirmă Kristina Dragomir.

Design-ul creaţiilor reunite în această colecţie de accesorii semnată Dog Work armonizează compoziţii volumetrice, texturi suprapuse şi forme elaborate, executate din materiale 100% naturale, cum ar fi inul neprelucrat alăturat aplicaţiilor din cauciuc, plută, piele sau rafie. Ca în cazul oricărui obiect de artă, toate aceste detalii sunt executate manual şi fac parte din povestea unică a fiecărui accesoriu în parte. „Ca artist plastic şi designer de accesorii, pot spune că am găsit forma ideală de metamorfozare a ţinutei. Fiecare dintre accesoriile mele are propria lui poveste, pe care o va duce mai departe atunci când cineva se va îndrăgosti de el”, consideră Kristina Dragomir.

Galina Pânzaru

Materialele tradiţionale ruseşti au fost sursa de inspiraţie pentru această colecţie. Rochiile variază de la cele cu linie lejeră, la cele care marchează talia, cu multe broderii florale tipic ruseşti, iar din punct de vedere cromatic au fost alese culorile tari, ornamentaţia, decoraţiunile şi textura – inspirate şi ele tot din costumele tradiţionale ruseşti. Accentul este pus pe imprimeuri, broderii şi volume, care valorifică la maxim feminitatea.

Smiling Shoes: COLOR ME UP

Sunt bucuroasă că voi dansa încă o noapte alături de prietenele mele.

Mă pregătesc pentru o şedinţă la birou, trebuie să comunic eficient rezultatele.

Mă relaxez cu o plimbare în parc sau la un film bun alături de iubitul meu.

Emoţiile mă copleşesc când sunt invitată la nunta celei mai bune prietene.

Simt că voi fi fermecătoare la petrecerea de diseară.

O piesă bună de teatru mă ajută să mă rup de cotidian.

Alege-ţi şi tu perechea potrivită de Smiling Shoes şi coloreaza-o după starea ta de spirit!

INSPIRAŢIE. O zi din viaţa ta!

CUVINTE CHEIE. City chic. Declaraţie de feminitate. Forme geometrice. Detalii paietate. Înălţimi sofisticate. Stiletto sau platforme. Lipsa tocurilor. Amestec de texturi. Prelucrări de laser şi perforaţii. Catifelat sau lăcuit.

CROMATICA. Extreme. Metalizat versus mat. Albastru – violet – fucsia – gri – bej – alb – negru. Tonuri şi nuanţe variate.

COLOR ME UP, o nouă filă din povestea ‘smiling’.

Clara Rotescu – Sunshine in IBIZA!

Soarele răsare în IBIZA ca nicăieri în lume! Doar aici răsăritul de soare se contopeşte în fiecare dimineaţă cu ultimele acorduri ale petrecerilor all-night long! Nicăieri Marea Mediterana nu atinge cu mai multă senzualitate gleznele zeiţelor contemporane ca în paradisul natural al tinerilor jet set!

În acest décor plin de magnetism, energie, senzualitate şi fumuseţe îşi plasează Clara Rotescu cea de a patra colecţie a sa. Creionată pentru a învălui trupuri înfierbântate de soare, colecţia Sunshine in IBIZA este o acuarelă delicată şi preţioasă: pasteluri şi nuanţe intense sunt diluate într-o colecţie proaspată şi plină de feminitate.

Rochii albe, fine, îmbogăţite cu broderii manuale realizate cu fir de mătase deschid peisajul cromatic al colecţiei. Rochii şi tunici aquamarin, turcoaz, verde şi albastru crează un caleidoscop dinamic alături de piese “fierbinţi” roşii, ciclam şi orange, toate punctate de încălţămintea-bijuterie creată de Marina Stoica. Este o selecţie practică şi comodă de piese resort- weare care valorifică însă elemente arty spectaculoase: broderie, aplicaţii, pietre şi împletituri într-o manieră rafinată şi elegantă. Clara Rotescu nu se dezminte şi foloşeste preferatele sale imprimeuri florale alături de construcţii picturale îndrăzneţe, pe piese specifice: pantaloni scurţi sau pantaloni lungi şi largi, rochii şi tricouri ori tunici şi cardigane. Nici o combinaţie însă nu păcătuieşte prin aglomerarea de culori sau forme, păstrând echilibrul armoniei între formă, culoare, imprimeu, accesorii şi atmosferă.

Kinga Varga – RIVIERA 2009

Exista cochilii care, puse la ureche, ne fac să auzim limpede, desluşit, glasul mării. Riviera 09 seamănă cu o astfel de cochilie – chiar dacă este, de fapt, o colecţie ale cărei piese nu ne fac să auzim marea, dar aproape că ne fac să o vedem. Tonurile ţinutelor, verdele lor marin, albastrul celest, oranjul asfinţiturilor, albul defilărilor fantastice de nori – toate cheamă în minte culorile unui spectacol unic, pe care numai din largul mării îl putem contempla.

Costumele de baie Kinga Varga îmbie la mângâierea apei şi a soarelui, rochiile scurte reclamă ca pe nişte accesorii fireşti legănarea valurilor şi suflarea brizei, de răcoarea căreia vă feresc însă pantalonii şi rochiile lungi, în nopţile de plimbări pe punte sau faleză.

Realizate exclusiv din fire naturale, tricoturile colecţiei pret-a-porter Riviera 09, cu tematică de croazieră, dovedesc că întâlnirea fericită dintre imaginaţie, navigaţie şi fire poate da naştere şi altor colecţii decât cele de noduri marinăreşti.

Mni Cabrio si fotomodeleÎntr-o atmosferă specifică prezentărilor de modă, "prezidată" de Vali Bărbulescu, zece designeri români şi-au expus creaţiile, ca preambul al inaugurării oficiale în România a noului Mini Cabrio, o maşină creată parcă pentru catwalk şi amatorii de modă.

MINI Cabrio este un nou pas în evoluţia unui design clasic: caroseria cu două uşi şi acoperiş textil, inclusiv funcţia de culisare separată a acestuia din urmă, proporţii unice, neegalate, linii orizontale fine şi un stil cu adevărat individual. Limbajul de design specific mărcii, caracteristicile de design şi proporţiile fac din noul model un membru autentic, cu drepturi depline, al gamei MINI.

Noul model este dotat cu cea mai avansată şi mai sofisticată tehnologie a suspensiei, motoare mult mai puternice şi, în acelaşi timp, mai economice. Îmbunătăţirile aduse la siguranţa activă şi pasivă sunt şi ele semnificative.

Acoperişul textil de foarte bună calitate
are funcţie integrată de culisare, ce permite deschiderea parţială şi poate folosi ca trapă. Soft topul se poate strânge automat şi în timpul mersului la viteze de până la 30 km/h. Procesul complet durează maximum 15 secunde.

Mini Cabrio Opţiunea Always Open Timer este absolut unică: instrumentul arată şoferului şi pasagerilor timpul pe care l-au petrecut cu acoperişul decapotat – ceea ce îl motivează pe şofer să se bucure cât mai mult posibil de plăcerea călătoriilor sub cerul liber.

Prin rabatarea individuală a spătarelor scaunelor spate, se obţine un spaţiu neobişnuit de mare, de 660 litri. Această funcţionalitate unică în segmentul modelelor cabrio compacte este posibilă prin design-ul inovator şi construcţia rollbarului dintr-o singură piesă.

MINI Cooper îşi etalează perfomanţele sportive datorită motorului de 1,6 litri, cu patru cilindri, care dispune de gestiune variabilă a supapelor şi are o putere maximă de 88 kW/120 CP la 6.000 rpm. MINI Cooper S Cabrio este şi mai dinamic, propulsorul de 1,6 litri, cu patru cilindri, dispune de turbocompresor Twin-Scroll şi injecţie directă pe benzină şi oferă 128 kW/175 CP la o turaţie a propulsorului de 5.500 rpm.

Soluţii pentru reducerea consumului: funcţia Auto Start Stop care opreşte şi porneşte automat motorul la semafor, indicator ce anunţă momentul optim pentru schimbarea vitezei la cutia manuală, regenerarea energiei la frânare.

Pe pagina următoare, puteţi afla mai multe despre cei 10 designeri de modă, ale căror creaţii au defilat în faţa auditoriului, purtate de manechine sub reflectoarele lansării Mini Cabrio.Comentarii
Inchide