Mitsubishi L200 Savana

Autor: Cosmin Iordache acum 14 ani Știri auto

Mitsubishi L200 Savana are la bază precedenta generaţie a utilitarei nipone, comercializată încă în Brazilia. Modelul se remarcă prin caracterul spartan şi înfăţişarea indestructibilă.

În mare parte, modelul nu îşi trădează aspectul având un şasiu ranforsat, protecţii masive ale caroseriei şi gardă la sol de 23 de centimetri. Unghiul de atac al modelului este de 35 de grade, iar cel de degajare de 26 de grade, împreună cu admisia modificată L200 Savana va trece cu uşurinţă prin vaduri şi peste obstacole.

Puterea provine dintr-un turbodiesel de 2,5 litri SOHC, în două versiuni de putere 121 CP şi 141 CP. Sistemul "Easy Select" îi permite şoferului să comute facil între tracţiunea 4×2 şi cea 4×4. Cutia de viteze este una manuală cu 5 trepte.

Caracterului practic este evidenţiat prin suporţii montaţi pe plafon şi compartimentele închise din benă. Interiorul este la fel de pragmatic şi are un aspect destul de demodat, modelul fiind totuşi unul apărut la începutul anilor 90. Preţul lui Mitsubishi L200 Savana este de 86.990 reali, sau 31.000 de euro, fiind mult mai scumpă decât Nissan NP300 Pick-up un alt model lansat de curând.
Comentarii
Inchide