Mitsubishi Lancer EVO – maşina Poliţiei Autostrăzilor

Autor: Oraan Mărculescu 18 aug. 2009 Știri auto

Lancer EVO in actiuneModelul Mitsubishi Lancer Evolution este, practic, un lup în haine de oaie – adică o maşină numai bună pentru curse, dar care poate circula şi pe stradă. Şi, pentru că este atât de potentă, înseamnă că poate fi şi un mijloc foarte bun de a-i vâna pe vitezomanii de pe autostradă.

Aşa încât Poliţia Autostrăzilor a primit de la M CAR Trading un asemenea exemplar, pregătit pentru a contracara excesele de viteză ale celor cu maşini de sute de cai putere. Mitsubishi Lancer Evolution are un motor turbo de 2,0 litri şi 295 CP, precum şi un sistem foarte avansat de tracţiune integrală S-AWC (Super All Wheel Control), ceea ce îl recomandă drept un combatant foarte serios în Campionatul Naţional de Raliuri.

Titi Aur, mic instructajDat fiind acest lucru, poliţiştii au avut parte şi de un mic instructaj din partea cunoscutului pilot Titi Aur, dar şi de câteva demonstraţii cu acesta la volan, pentru a-şi da seama mai bine de potenţialul bestiei pe care au primit-o în dotare.

O bestie care, de acum încolo, va patrula Autostrada Soarelui, aşa cum o face şi modelul Seat Leon Cupra (care însă are doar 240 CP). Deci, atenţie la limita de viteză – altfel veţi avea mari şanse să vă pomeniţi în oglinda retrovizoare cu acest Lancer EVO X negru şi cu girofar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide