Mitsubishi lansează Outlander PHEV, primul SUV hibrid plug-in

Autor: Tudor Rus 05 sept. 2012 Știri auto

Outlander PHEV are la bază modelul cu acelaşi nume lansat de japonezi la începutul acestui an şi îmbină tehnologia folosită de modelul 100% electric i-MiEV cu ultimele inovaţii în materie de motoare cu combustie internă.

Astfel, Salonul Auto Paris 2012 va găzdui lansarea primului SUV hibrid plug-in din lume care îşi propune să impună noi standarde în materie de performanţe ecologice, fără a afecta însă trăsăturile on şi off road specifice gamei. Ca motorizare, Outlander PHEV este dotat cu 2 motoare electrice de 60 kW fiecare, completate de un propulsor MIVEC de 2 litri în 4 cilindri, cu combustie internă. Bateria Li-ion de 300 V asigură o autonomie 800 km, iar încărcarea completă a acesteia durează aproximativ 4,5 ore.

La capitolul tracţiune, sistemul Twin Motor 4WD se bazează pe cele două motoare electrice care acţioneză punţile faţă şi spate. Inginerii de la Mitsubishi au integrat în sistem şi tehnologia S-AWC sau Super All Whell Control cu rol în oferirea unui nivel crescut de manevrabilitate şi motricitate pe orice tip de teren. Outlander PHEV mai dispune şi de 3 moduri de rulare selectabile în funcţie de condiţiile de drum: EV Drive Mode, Series Hybrid Mode şi Parallel Hybrid Mode.

În modul EV Drive, maşina foloseşte doar energia electrică furnizată de baterii, reducând la 0 consumul de CO2 şi zgomotul. Modul Series Hybrid permite motorului cu combustie internă să se comporte ca un generator pentru motoarele electrice şi este activat fie în cazul în care nivelul bateriei scade sub o anumită limită sau şoferul are nevoie de un aport de putere. În cazul modului Parallel Hybrid, motorul cu combustie internă este principalul furnizor de putere, acesta fiind asistat de cele două motoare electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide