Mitsubishi, Peugeot şi Citroen lucrează iar la comun

Autor: Cosmin Iordache acum 14 ani Știri auto
Mitsubishi, Peugeot şi Citroen lucrează iar la comun

Colaborarea anterioară dintre constructorii francezi şi Mitsubishi, companie cu tradiţie în fabricarea modelelor cu valenţe off-road, a avut ca rezultat trei SUV-uri gemene, Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser şi Peugeot 4007, diferenţiate doar prin imaginea de marcă. Conlucrarea se pare că a fost una fructuoasă pentru terţii parteneri, astfel încât constructorii ne vor pregăti încă o serie de tripleţi .

Cele trei viitoare modele vor avea ca punct de pornire, prototipul Mitsubishi Concept-cX, ce prefaţează un crossover de dimensiuni reduse şi adaptat mai mult pentru o utilizare urbană. Deocamdată ştim că mezinul familiei de SUV-uri Mitsubishi va intra în producţia de serie la începutul anului viitor la uzina Okazaki, acolo unde este asamblat şi fratele mai mare Outlander. Modelul va fi disponibil cu un propulsor de 1,9 litri diesel, cu un puternic caracter ecologist, şi noua transmisie cu ambreiaj dublu SST.

Peugeot intenţionează, de asemenea, să modeleze un crossover având ca pornire noul hatchback 308. Modelul va fi unul premium, după cum afirmă constructorul, şi va intra în aceeaşi arenă cu Ford Kuga şi viitorul Toyota Urban Cruiser.

Tags:



Comentarii
Inchide