Motor electric pentru Spark EV

Autor: Gabriel Grosoiu 27 oct. 2011 Știri auto

Autovehiculele cu sistem termic de propulsie utilizate în prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru acţionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spălare a parbrizului şi pentru alte funcţii.

Motoarele electrice sunt utilizate în cadrul autovehiculelor hibride şi electrice pentru propulsia maşinii. Energia electrică este stocată într-o baterie, iar aceasta alimentează motorul electric care acţionează roţile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inducţie şi cu magnet permanent, care au o gamă largă de utilizări. La o demonstraţie recentă de la fabrica din Wixom, reprezentanţii media au avut o oportunitatea inedită.

Aceştia au construit manual părţi ale unui motor cu magnet permanent, având aceeaşi configuraţie cu cea a motorului de 85 kW (114 cp) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, ce urmează a fi lansat în 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark şi pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. În prezent, GM utilizează motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrică a nouă modele.

Acestea sunt: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon şi Yukon Denali Hybrid şi Cadillac Escalade Hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide