NASA are dovada că în China e cea mai mare poluare auto!

Autor: Oraan Mărculescu 12 dec. 2011 Știri auto

Din fotografia realizată de NASA se observă foarte clar cum China este acoperită de un nor de fum cu o suprafaţă estimată la 285.000 km pătraţi! China este, practic, acoperită de o „umbrelă” din gaze poluante, în mare parte formată din emisiile gazelor de evacuare ale maşinilor, de la CO2 până la particule.

Ceea ce contrazice declaraţiile oficialilor chinezi, conform cărora programele pentru scăderea poluării în China au înregistrat mari succese – în ultimele luni, specialiştii NASA apreciază că acest nor s-a mărit şi a devenit din ce în ce mai dens. Lucru care afectează foarte serios şi clima din zonă, dar are repercusiuni chiar şi pe plan mondial asupra atmosferei.

Nici nu este de mirare, câtă vreme în China una din 6 persoane deţine o maşină. Cu alte cuvinte, la o populaţie de circa 1,3 miliarde de locuitori, în China sunt înmatriculate 224 de milioane de vehicule, din care peste 100 de milioane sunt maşini de pasageri.

Doar în primele 11 luni ale acestui an, în China au fost vândute 16 milioane de vehicule, din care peste 13 milioane maşini noi de persoane. Iar în 14 oraşe din China sunt înmatriculate peste 1 milion de vehicule, în timp ce în capitala ţării, Pekin, numărul maşinilor noi ajunge la 5 milioane. Însă, în realitate, sunt mult mai multe maşini, deoarece evidenţele maşinilor second-hand nu sunt prea clare.

Situaţia este destul de delicată, deoarece organismele internaţionale anti-poluare pun presiune pe autorităţile chineze să adopte cât mai rapid soluţii reale pentru scăderea poluării. Asta în condiţiile în care domeniul auto se numără printre principalele motoare ale economiei chinezeşti, iar oficialii par destul de refractari la cerinţele guvernelor străine.

CÂT DE MULT CREZI CĂ NE AFECTEAZĂ NORUL DE POLUARE DIN CHINA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide