Niciodată nu e prea târziu şi nici prea departe

Autor: Alexandru Banu 15 feb. 2018 Știri auto

Acum un an, Nikola, o companie cu prenumele celebrului sârb Nikola Tesla, prezenta un cap-tractor denumit Nikola 1, cu tot cu remorcă, ansamblu alimentat cu hidrogen. Americanii aveau şi o schemă de distribuţie a energiei pentru camioane, cu un lanţ de staţii prin toată SUA (16 pe 3200 km), ca să poţi alimenta din timp când intri pe roşu.

Cât câştigă un şofer de camion. Merită sau nu meseria asta?

Acum câteva luni – maximum două – Elon Musk, omul Tesla, a prezentat la o lansare capul-tractor Tesla. Electric, la fel ca Nikola. În aceeaşi zi a prezentat şi noul Roadster, urmaşul generaţiei pe care acum nici două săptămâni, Musk a trimis-o în spaţiu cu manechinul Starman la bord. Musk a şi vândut vreo 200 de bucăţi pentru Walmart, Pepsi şi Budweiser. Se poate o reclamă mai bună? Da, a trimis o maşină pe Marte.

Culmea e că Volvo, Scania, Man, Iveco şi ce mari companii or mai fi prin lume cu tradiţie în transportul terestru de marfă, nu s-au repezit la priză decât cu nişte concepte prezentate în conferinţe speciale. Ştiu ele ceva ce nu ştiu Tesla şi Nikola sau au pierdut TIR-ul ăsta? Rămâne să vedem dacă transportul electric terestru de tonaj e un pariu câştigător.

GALERIE FOTO CAMION AUDI ELECTRIC ŞI AUTONOM 

Şi rămâne să vedem dacă puternicul brand Audi – care ieri a lansat pe net nişte schiţe cu primul lor SUV cabrio pe care vor să-l facă – o să facă şi camioane electrice. Asta pentru că au tehnologia Scania care e în portofliul grupului VAG. Iar al doilea motiv care în mintea noastră visătoare ar fi, de fapt, primul, sunt aceste randări 3D făcute de Jeremy Dodd, un artist care şi-a imaginat un posibil viitor TIR Audi în 3D Max.

Dar nici nu am putea să-i spunem TIR la cum arată. Orice fan Ferrari sau Lamborghini şi-ar dori aşa ceva. Poate mai repede decât un Ferrari.

Facem pariu că dacă ieşi cu aşa ceva pe stradă, primeşti trei rachete în cap în prima secundă. Una de la Putin, a doua de la Trump şi a treia de la Jong-un. Plus că te iau la teste de laborator ca să vadă dacă nu ai venit de pe altă planetă.

Autor Alexandru Banu

Sursă Jeremy Dodd

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide