Nissan Maxima – Poze în premieră

Autor: Silviu Draganescu 20 mart. 2008 Știri auto

La o zi distanță de când Nissan a prezentat o poză teaser cu noua generație Maxima, primele poze oficiale și-au facut prezența pe Internet. De la lansarea din 1974, fiecare generație nu a stat pe piața mai mult de patru ani, astfel că actualul model ce a debutat în 2004 este la sfărșit de carieră. Nissan a dat publicității de curând toate detaliile legate de noul model de clasă mare, care in ciuda trendului actual, a scăzut sensibil în lungime, pentru a avea o formă cat mai sportivă. Vorbind de sportivă, Nissan a luat în considerare la dezvoltarea noului model și posibilitatea unei platforme cu transmisia pe roțile spate, dar într-un final, tracțiunea a căștigat datorită cheltuielilor reduse și a spațiului interior crescut.

Nissan MaximaSoluția, chiar dacă are o explicație logică, se apropie foarte mult de limita practică de transmitere a puterii pe roțile din fată, cei 290 CP dezvoltați de V6-le de 3,5 litri sunt într-o cantitate destul de mare pentru a duce la torque steer sau la patinaj nedorit. Din fericire, Nissan a cuplat acest propulsor la cea mai nouă versiune a cutiei de viteze CVT Xtronic cu mod manual, ce asigură o trecere dintr-o viteză în alta într-un mod foarte gentil, fară a supune transmisia la șocuri nedorite. Vânzările noului Nissan Maxima vor începe în această vară în SUA, dar designul foarte reușit ne indreptățește să credem ca un import în Europa nu va fi exclus, astfel că noul Maxima ar putea trece drept un înlocuitor al mai vechii generații Primera.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide