Noile taxe de service: 15.000 de şomeri şi scumpirea RCA şi CASCO

Autor: Gabriel Grosoiu 14 nov. 2011 Știri auto
Noile taxe de service: 15.000 de şomeri şi scumpirea RCA şi CASCO

De la 1 octombrie a intrat în vigoare decizia Registrului Auto Român, conform căreia atelierele auto vor plăti taxele anuale de autorizare în funcţie de numărul lucrărilor prestate şi al mărcilor reprezentate, pentru fiecare în parte. Noile taxe constau în câte 90 lei pentru maximum trei activităţi de service prestate, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentară, precum şi 500 lei pentru fiecare marcă pe care o reprezintă.

„Efectele directe ale acestei măsuri aberantevor fi majorarea tarifelor de reparaţii, care va fi suportată de către şoferi, realizarea reparaţiilor în service-uri clandestine, fără garanţie, scumpirea semnificativă a poliţelor de asigurare auto închiderea unui număr semnificativ de ateliere auto şi creşterea cu cel puţin 15.000 de persoane a numărului de şomeri„, au declarat reprezentatnţii Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independent, potrivit gândul.info.

Oficialii ASSAI au mai declarat că în România există peste 4.000 de unităţi service auto clandestine, care îşi desfăşoară „nestingherit” activitatea, neachitând niciun fel de taxe şi impozite către bugetul de stat. Reprezentanţii Registrului Auto Român au delcarat pentru gândul.info, la începutul luni inoiembrie, că suplimentarea taxelor nu ar trebui să influenţeze costul manoperei, RAR considerând nesemnificativă valoarea taxelor aplicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide