Noile trenduri în domeniul culorilor pentru maşini: verdele şi albastru câştigă teren

Autor: Oraan Mărculescu 16 aug. 2012 Știri auto
Noile trenduri în domeniul culorilor pentru maşini: verdele şi albastru câştigă teren

Decizia de a cumpăra o maşină este dictată, într-o măsură mai mare decât putem înţelege, de culoarea caroseriei. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt destul de clare în acest moment, de câţiva ani încoace negrul şi argintiul dominând preferinţele majorităţii clienţilor de pe mapamond.

Iată, însă, că un studiu al companiei BASF Automotive Coatings ne anunţă că în următorii ani vom vedea schimbări majore de comportament ale clienţilor în ce priveşte preferinţele pentru culorile maşinilor, fie ele maşini noi sau second-hand.

Datorită trendului eco din ce în ce mai puternic, în câţiva ani vom asista la o scădere a numărului de maşini vopsite în argintiu, alb sau negru, urmând ca viitorii clienţi să pună mai mult accent pe culorile care sugerează comuniunea cu natura.

Prin urmare, verdele şi nuanţele sale urmează să domine lumea auto în următorii 4-5 ani, fiind culoarea cea mai des asociată cu ecologia. Pe lângă verde, specialiştii se aşteaptă la o creştere a popularităţii culorilor albastru şi maro, dar şi a altor culori mai calde şi mai emotive.

Prin urmare, dacă intenţionaţi să cumpăraţi în curând o maşină, dar vă interesează să aibă o valoare cât mai bună la revânzare peste câţiva ani, ar fi bine să luaţi în calcul şi astfel de studii referitoare la tendinţele din următorii ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide