Kia Sonet – Noul SUV compact cu dotări premium. FOTO

Autor: Elena Luchian 07 aug. 2020 Știri auto

Kia Sonet este aici pentru a se alătura familiei de modele cu gardă mare la sol a producătorului sud-corean. Este un SUV urban compact, spun cei de la Kia despre noul lor model.

GALERIE FOTO

Kia Sonet are la bază conceptul cu același nume, prezentat la Delhi Auto Expo în luna februarie. Așa cum au arătat și imaginile teaser, noul produs Kia are o imagine fresh și un caracter premium.

Modelul vine cu faruri LED “heart beat” (“ritmul inimii”), care flanchează grila tiger-nose. Linia mediană înaltă și montantul spate cu aspect unic desenează formele dinamice. În partea din spate, ies în evidență stopurile LED, care imită același „ritm cardiac”.

Modelul rulează pe jante din aliaj de 16 inci, care îi confirmă natura robustă. Clienții își vor putea comanda mașina cu una dintre cele opt culori exterioare sau într-una dintre cele trei combinații de culori disponibile.

Dotări premium la Kia Sonet

Cabina lui Sonet este concepută în jurul șoferului și promite spațiu generos în ciuda dimensiunilor compacte. Versiunea de top va fi echipată cu ecranul HD tactil de 10,25 inci cu navigație și informații din trafic furnizate în timp real, cu tehnologie UVO. Instrumentarul de bord de 4,2 inci are acum o rezoluție mai bună.

Cei aflați la bord vor primi și sistem Smart Pure Air Purifier cu protecție anti-virusuri, sonorizare BOSE Premium, scaune față ventilate. Se vor regăsi la bord lumina ambientală cu tehnologie LED, încărcare wireless cu funcție de răcire, iar posesorul de Sonet va putea să pornească motorul de la distanță.

Noua Kia Sonet va fi disponibilă cu două motoare pe benzină. Este vorba despre unitatea Smartstream de 1,2 litri cu patru cilindri și de motorul turbo 1.0 T-GDi. Cei care preferă propulsia diesel au la dispoziție motorul 1.5 CRDi.

Cinci transmisii sunt disponibile în gamă: două manuale cu cinci, respectiv șase rapoarte, o cutie automată DCT cu șapte trepte, una automată cu șase trepte rezervată versiunii diesel și transmisia manuală inteligentă Smartstream iMT, fără pedală de ambreiaj.

Clienții vor putea alege una dintre cele două echipări pregătite de Kia, printre care și GT-Line.

Constructorul sud-corean a acordat o atenție deosebită și nivelului de siguranță oferit de noul său SUV compact. Astfel, mașina este echipată cu șase airbag-uri, ABS, ESC, senzori de parcare și proiectoare de ceață.

Ca și Seltos, Sonet este un produs global care se va construi în India.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide