Noua Toyota Verso, facelift în stilul noului Auris

Autor: Tudor Rus 19 sept. 2012 Știri auto

Odată cu prezentarea modelului Verso la Salonul Auto Paris 2012, cei de la Toyota îşi doresc să folosească experianţa dobândită în materie de versatilitate şi fiabilitate pentru a impune noi standarde de stil, dinamism şi conform gamei Verso. Proiectat şi construit sub egida Toyota Motor Europa la fabrica Toyota din Turcia, noul Verso vine cu aproape 450 de componente schimbate faţă de versiunea anterioară. Pentru 2013, japonezii estimează un total de 50.000 de unităţi vândute.

Urmând a fi lansat simultan cu modelul Toyota Auris, monovolumul Verso a beneficiat de un tratament vizual din partea inginerilor de design de la Toyota. Prima schimbare ce poate fi identificată cu uşurinţă o reprezintă bările faţă şi spate schimbate, grila frontală cu elemente cromate şi farurile care acum încorporează tehnologia LED pentru luminile de zi. O alură dinamică este creată cu ajutorul liniilor bine conturate ale caroseriei, şi ale oglinzilor laterale pliabile cu lumini de semnalizare integrate. În plus, Toyota a făcut disponibile pentru gama Verso trei culori noi: Pearl White, Vivid Blue şi Solid Blue.

În materie de interior, Toyota Verso vine cu o tapiţerie cu design uşor schimbat graţie inserţiilor cromate şi a elementelor decorative din piele Nappa de la nivelul volanului şi al uşilor. În completare, nuanţa Satin Black îmbracă încăpătorul habitaclu. Opţional, clienţii pot opta pentru montarea unui plafon panoramic Skyview care să permită pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină, accentuând astfel caracterul spaţios al lui Verso.

Ca motorizare, gama Verso va beneficia de o paletă de 5 variante de propulsie, fiecare fiind dotate cu cele mai noi tehnologii Toyota Optimal Drive. Rezultatul final îl reprezintă scăderea emisiilor de CO2 în comparaţie cu versiunea precedentă. Astfel, Verso poate fi comandat cu unua dintre următoarele 3 variante diesel: 2.0 şi 124 CP, 2.2 şi 148 CP sau acelaşi 2.2 dar cu 175 CP. Acestora li se adaugă 2 variante pe benzină, reprezentate de un motor 1.6 de 130 CP şi un al doilea de 1.8 Valvematic de 145 CP, ambele echipate cu o cutie de viteze manuală.

Deşi Toyota nu a făcut publice preţurile pentru gama Verso, este de aşteptat ca acestea să fie anunţate la lansarea oficială de la Salonul Auto Paris 2012. În continuare, vă invităm să accesaţi galeria foto pentru o primă impresie despre Toyota Verso facelift.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide