Noul iPhone 5 are o mică hibă: noua mufă este incompatibilă cu maşinile actuale!

Autor: Oraan Mărculescu 28 iul. 2012 Știri auto
Noul iPhone 5 are o mică hibă: noua mufă este incompatibilă cu maşinile actuale!

Până când noul smartphone iPhone 5 va apărea pe piaţă, apar tot felul de informaţii – una dintre ele, însă, nu e îmbucurătoare pentru fabricanţii auto, deoarece se referă la o problemă de… incompatibilitate.

Mai exact, se pare că iPhone 5 va propune o nouă mufă de conectare, mai compactă, care va avea doar 19 pini, nu 30, ca la actuala gamă iPhone. Ceea ce înseamnă că nu prea mai poţi să asculţi fără probleme muzica de pe iPod sau iPhone în maşină.

Dacă în acest moment majoritatea producătorilor auto oferă modele adaptate la mufa de 30 de pini a unu iPhone, integrarea unei noi mufe de 19 pini va dura ceva timp, deoarece în domeniul auto lucrurile se mişcă mai greu decât în domeniul IT şi al electronicelor.

De exemplu, BMW va trebui să gândească un alt dock pentru iPhone 5, deoarece actualul dock pentru iPhone 4 se pare că nu va fi compatibil. Iar sistemul Sync de pe maşinile Ford va trebui upgradat pentru a permite conectivitatea cu iPhone 5.

Soluţia cea mai la îndemână va fi cumpărarea unui cablu-adaptor, care să facă trecerea de la 19 pini la 30 de pini, dar şi în acest caz vorbim de probleme de decodificare a semnalului telefonului de către instalaţia multimedia a maşinii.

Prin urmare, cine va dori un iPhone 5 va trebui să se mulţumească, la început, cu conectivitatea prin Bluetooth a telefonului, dezavantajul în acest caz fiind că e necesar să foloseşti meniul telefonului, nu al sistemului multimedia din dotarea maşinii (la maşinile care permit acest grad înalt de conectivitate cu iPhone).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide