Noul Mitsubishi Colt ?

Autor: Alexandru Banu 07 nov. 2017 Știri auto

De când nu aţi mai auzit de Mitsubishi? Noi am mai scris când am avut motiv, deşi motivele s-au redus la SUV-uri peste crossovere şi invers. Lancer mai găseşti unul la un milion, Evo s-a transformat în e-Evolution, tot o măgăoaie electrică, aşa că japonezii şi-au definit noul client. Să aibă bani peste medie şi nevoie de spaţiu. Îi dăm şi 4×4 bonus dacă pune banii pe masă.

E dreptul oricui să-şi redefinească segmentul de clienţi şi să-şi reorganizeze producţia ca să minimizeze pierderile. Dacă socotim că mulţi producători s-au trezit în ofsaid-ul profitului pentru că nu au făcut asta la timp, atunci Mitsubishi are o bilă albă că şi-a asigurat existenţa cu un plan bun de reorganizare.

Şi până la urmă, SUV-urile pe care le fac micuţii japonezi sunt în continuare pe lista restrânsă de opţiuni pentru orice client cunoscător care vrea calitate, putere, implicit performanţă. Noi rămânem ultraşi pe viaţă ai acestui brand, expresia geleriei – Cu Mitsu până la moarte!

Şi acum, Mitsu revine în liga noastră de posibilităţi cu o promisiune interesantă. Vrea să reinventeze Mirage-ul din 2013, o maşinuţă de oraş. Numai că, în mandatul Renault-Nissan (care are 34% din Mitsu), maşina o să fie un pic mai mare şi un concurent declarat pentru Fiesta făcută de Ford. Vincent Cobee, vicepreşedinte Mitsubishi, spune că maşina va fi construită pe o platformă comună alianţei. Donatori vor fi Renault şi Nissan, care folosesc acelaşi şasiu pentru Clio şi Micra.

Explicaţia vicelui Mitsu o ştim toţi – marginile de profit la maşinile din clasa B (supermini) sunt mici, aşa că investiţia într-o platformă nouă şi readaptarea liniei de producţie la ea, nu ar fi o mişcare eficientă dpdv costuri.

Următorul Clio are dată în calendarul din 2018, iar Mitsubishi reintră în segmentul mic pentru că a analizat oportunitatea redobândirii unui loc important într-o piaţă care înseamnă 30% din cererea toatală.

Unul dintre şefii importanţi, Lance Bradley (viitor expreşedinte din martie, în Anglia), a spus că maşina ar putea să aibă chiar numele Colt, folosit de Mitsubishi din 1962 până în 2009 – ultima generaţie scoasă. Noi ne frecăm deja palmele de nerăbdare.   

Autor Alexandru Banu

Autor foto Avarvarii

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide