Noul Renault Kangoo Z.E. – INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2012

Autor: Constantin Ciobanu 25 nov. 2011 Știri auto

Este pentru prima dată în istorie când un vehicul electric câştigă acest titlu, surclasând numeroase modele cu motoare termice. Comercializat începând cu luna octombrie în Europa, Kangoo Z.E. a câştigat deja 3 premii: „International Van of the Year 2012″ şi alte 2 premii în Irlanda şi Danemarca. Cu 104 puncte din 168 posibile, Kangoo Z.E. a câstigat titlul atât de mult disputat ” Van of The Year 2012″ , devansând modele precum Iveco Daily, Fiat Ducato şi VW Caddy. Prestigiosul trofeu a fost înmânat lui Jean-Marie Hurtiger, director al diviziei de Vehicule Utilitare Renault, în cadrul galei de deschidere a celei de-a 14-a ediţii a salonului Internaţional „Trailer” din Belgia.

Pieter Wieman, preşedintele juriului a declarat : „Cu Kangoo Z.E., Renault reuşeşte să transforme vehiculul electric într-o ofertă accesibilă clienţilor de furgonete din Europa. Acest model are şi o contribuţie majoră la protecţia mediului înconjurător, una dintre cele mai importante probleme din domeniul transportului rutier de mărfuri.” Jean-Marie Hurtiger a declarat. „Acest premiu răsplăteşte eforturile echipelor Renault care s-au dedicat în ultimii ani proiectului Kangoo Z.E., unul din cele patru modele ale gamei electrice Renault. Compania în integralitatea sa a fost implicată în această aventură, fie că vorbim despre centrele de design, uzina de la Maubeuge sau echipele comerciale. Au acceptat această provocare într-un mod remarcabil, demonstrând determinare, creativitate, dar mai ales un spirit extraordinar de echipă.”

Renault Kangoo Z.E.

Renault este numărul 1 în vânzările de vehicule utilitare în Europa începând cu 1998 şi îşi lărgeşte gama prin Kangoo Z.E., versiunea electrică a modelului Kangoo. Este prima furgonetă 100 % electrică integral produsă de un constructor în uzină. Kangoo Z.E. propune aceleaşi capacitaţi de încărcare şi aceleaşi dimensiuni ca şi varianta sa termică, datorită amplasării bateriei sub planşeu. Gama Kangoo Z.E. include 2 variante de lungime şi 3 versiuni, toate produse în uzina MCA Maubeuge din Franţa, pe aceeaşi linie de producţie ca şi Kangoo termic. Este vorba despre Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi 2 locuri şi Kangoo Z.E. Maxi 5 locuri. Kangoo Z.E. este primul model din gama Renault Z.E., are un preţ de 20 000 € fără TVA în Europa (fără stimulent fiscal).

În Franţa, Kangoo Z.E. este propus la 15 000 € fără TVA datorită bonus-ului de 5.000 € oferit de stat. Bateria este închiriată începând cu 72 € fără TVA / lună pentru un contract de 36 luni şi 10.000 km. În Franţa, bilanţul CO2 complet, ţinând cont de emisiile generate de producţia de electricitate, este extrem de favorabil vehiculului electric. Bilanţul este de numai 12 g de CO2 pe km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide