Noul Saab 9-5 spionat

Autor: Dan Vache acum 13 ani Știri auto

28.04.2009: UPDATE FOTO

Britanicii de la AutoExpress ne prezintă primele poze spion mai clare cu viitoarea generaţie Saab 9-5, surpinsă în teste dinamice intensive pe circuit. Se pare că, până la urmă, platforma tehnică va fi preluată de la Opel Insignia, în timp ce elementele de design vor aminti de fabulosul concept Saab Aero X. Va avea motorizări turbo pe benzină, diesel şi chiar şi o variantă hibridă.

VEZI MAI MULTE POZE CU SAAB 9-5 pe AUTOEXPRESS

16.03.2009 – UPDATE FOTO

Saab 9-5Vă prezentăm imaginile generate pe calculator cu viitoarea generaţie Saab 9-5.

27.01.2009

Planul de restructurare al General Motors ia în calcul şi renunţarea la marca Saab, pe care, la ora actuală, nici un alt mare constructor nu doreşte să o cumpere. Şi Ford a pus pe listă Volvo, astfel încât guvernul suedez îşi vede industria auto serios ameninţată de criza auto. Pe lângă ajutoarele guvernamentale, cele două mărci au primit şi propunerea de a fuziona…

Dar să revenim la Saab 9-5, acesta a fost desenat de către cei de la Scoopy, pornind de la informaţii oficiale. După cum se vede, maşina este clar un reprezentant al clasei mari, urmând a concura cu noul Mercedes Clasa E sau chiar cu (încă) vărul de concern Cadillac STS.

Încă nu se ştie ce platformă este utilizată pentru noul Saab 9-5, putând fi vorba despre cea a lui Buick LaCrosse – platforma lui Opel Insignia se pare că va fi folosită pentru următoarea generaţie Saab 9-3. Noul Saab 9-5 va creşte în dimensiuni faţă de actuala generaţie, iar ampatamentul va fi mai mare cu 14 cm. Gama de motorizări va fi foarte largă, cu motoare pe benzină, diesel şi chiar o versiune hibridă.

Inaugurarea oficială este anunţată pentru Salonul Auto Frankfurt 2009.
Comentarii
Inchide