O nouă taxă verde pentru autoturisme

Autor: Mediafax 17 sept. 2007 Știri auto
O nouă taxă verde pentru autoturisme

Octavian Marius Popa, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar putea fi silit să scoată actuala taxă de primă înmatriculare, iar în această situaţie ar putea veni cu o taxă strict pentru mediu, care să acopere costurile unui program naţional de colectare a deşeurilor rezultate de la autoturisme.

Taxa ar putea fi folosită la finanţarea unui program pentru înfiinţarea unor întreprinderi specializate în regim privat care să colecteze acest gen de deşeuri. Aceasta va fi inclusă în preţul autoturismelor, atât pentru maşinile noi, cât şi pentru cele vechi importate, însă va avea o valoare relativ mică. Potrivit sursei citate, în cazul unei maşini de 12.000 de euro taxa ar putea fi de 50-100 de euro.

Comisarul general al GNM a mai spus că taxa verde pentru autoturisme ar putea fi introdusă pe un termen limitat până când în România va fi pusă la punct activitatea de colectare a deşeurilor din maşini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide