O Toyota Tundra a tractat naveta spaţială Endeavour

Autor: Iulian Dnistran 15 oct. 2012 Știri auto

O Toyota Tundra a remorcat naveta spaţială Endeavour. Ce-i drept, camioneta a trebuit să tragă cele 68,5 tone ale navetei spaţiale doar pe lungimea unui pod peste care nu putea trece maşinăria care este folosită de obicei pentru a tracta astfel de greutăţi, însă tot e ceva demn de luat în seamă.

Mai remarcabil este că singura modificare pe care a suferit-o maşina a fost o bară de remorcare proiectată special pentru a rezista la forţele implicate. În rest, totul a fost echipament standard montat în fabrica Toyota din San Antonio, Texas.

Modelul folosit a fost o camionetă Tundra CrewMax 4×4 cu motor V8 iForce de 5,7 litri care dezvoltă 381 de cai putere. La volanul maşinii s-a aflat pilotul profesionist Matt McBride, iar în dreapta lui a stat Garrett Reisman, unul dintre astronauţii care au fost la bordul navetei spaţiale Endeavour când aceasta a zburat până la Staţia Spaţială Internaţională în 2008.

Toată operaţiunea a durat doar cinci minute, iar Endeavour a ajuns cu bine la Centrul Ştiinţific California, unde îşi va petrece restul zilelor ca exponat.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide