Oameni şi maşini: femeia de 75 ani care vrea să facă ocolul pământului cu maşina

Autor: Iulian Dnistran 26 oct. 2012 Știri auto
Oameni şi maşini: femeia de 75 ani care vrea să facă ocolul pământului cu maşina

Heidi Hetzer, o nemţoaică de 75 de ani cunoscută drept „cea mai rapidă femeie din Berlin”, vrea să facă înconjurul lumii într-un Hispano-Suiza din 1921. Ea va urma aceeaşi rută pe care a urmat-o şi prima persoană care a făcut ocolul pământului cu maşina între anii 1927 şi 1929 – tot o nemţoaică, pe numele său Clärenore Stinnes.

Stinnes a fost unul dintre cei mai de succes piloţi din Europa, iar la vârsta de 26 de ani a plecat în jurul lumii într-un Adler Standard 6 de serie, alături de căţelul său Lord şi creatorul de filme Carl-Axel Söderström, pe care îl cunoscuse cu doar două zile înainte. Călătoria a început în 25 mai 1927 şi s-a terminat doi ani mai târziu, în 25 iunie 1929, după 47.000 de kilometri parcurşi. Cei doi pioneri au fost sponsorizaţi cu 100.000 de mărci de către industria auto germană şi au avut alături de ei doi mecanici care i-au însoţit într-o maşină cu piese de schimb.

Revenind în prezent, Heidi Hetzer vrea să pornească la drum în 2014 într-un Hispano-Suiza construit în anul 1921. Şi putem spune că are suficientă experienţă la volan pentru această provocare. De-a lungul timpului, ea a participat la sute de raliuri în întreaga lume, printre care legendarele Mille Miglia şi Carrera Panamericana.

În clipul de mai jos, Hetzer îşi spune părerea despre motivul pentru care o femeie nu va putea fi niciodată campion mondial de Formula 1, dar şi despre accentul prea mare pe care îl pun producătorii auto pe contabilitate.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide