Oameni şi maşini: Lamborghini Espada, deschizătorul de drumuri

Autor: Tudor Rus 23 nov. 2012 Știri auto

Botezat ca o dovadă clară a modului în care Lamborghini insuflă modelelor sale forţa şi energia emanate de luptele cu tauri, Espada este „eroul neridicat în slăvi” al italienilor. Într-adevăr, poate nu emană puterea unui taur maiestuos, aşa cum o fac modernii Aventador sau Murcielago, însă modelul ce avea să debuteze în 1969 la Geneva s-a dovedit un deschizător de drumuri.

Dotat cu o „inimă” V12 de 3,9 l capabilă să pompeze 325 CP, Espada avea să fie primul model Lamborghini cu adevărat popular, cu peste 1.200 de unităţi vândute de-a lungul celor 10 ani de producţie în serie. Lucru datorat în mare parte şi colaborării cu Bertone, caroseria de pe Espada purtând semnătura celebrului designer italian. Tot de la el şi-a tras genele şi Lamborghini Countach, care reuşea ulterior să-i bată recordul de popularitate şi să pună Lamborghini pe harta supercar-urilor din întreaga lume.

Ca un omagiu adus acestui model din umbră, vă facem cunoştintă cu un proprietar care a avut grijă de al său Lamborghini şi care ştie să savureze o plimbare pe dealuri într-o maşină adevărată. VIDEOCLIPUL îl găsiţi mai jos, iar în GALERIA FOTO v-am pregătit câteva imagini cu Espada. Vă dorim vizionare plăcută şi sperăm că v-a plăcut mini-lecţia de istorie auto.

Natural-Born Matador from Petrolicious on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide