Offroad Mureş Trophy 2009 – vineri 5 iunie

Autor: Dan Vache 09 iun. 2009 Știri auto

VEZI AICI TOATE INFORMAŢIILE DESPRE OFFROAD MUREŞ TROPHY 2009

Circa 80 de masini la startDimineaţa zilei de vineri 5 iunie a trezit oraşul Târgu Mureş în zgomotul a circa 80 de maşini şi 40 de ATV-uri, startul neoficial în Offroad Mureş Trophy 2009, etapa a treia a Campionatului Naţional de Offroad 2009, fiind dat din centrul oraşului. Startul oficial al competiţiei s-a dat din afara oraşului, într-un stil mai puţin obişnuit: concurenţii de la secţiunea Extrem au plecat toţi o dată, în timp ce maşinile de la Open în tranşe de câte cinci maşini.

Ploile din ultimele săptămâni ameninţau ca mare parte din traseu să fie mult mai dificil decât se preconiza – însă nu a fost cazul, soarele din ultimele zile uscând destul de mult pământul. Totuşi, organizatorii le-au pregătit destule surprize participanţilor. Iar plecarea "toţi deodată" (şi nu la interval de câteva minute) a dus la destule situaţii de blocaje în anumite puncte sensibile din traseu, ceea ce a dus şi la răsturnări de situaţii în ordinea din clasament.

Jumatate din masini au abandonat la ExtremNu mai puţin de jumătate dintre maşinile de Extrem au abandonat în această primă zi, care a consemnat şi o probă specială de 8 km, la finalul traseului. În ce priveşte secţiunea Open, traseul cu un grad de dificultate mult mai redus nu le-a pus probleme celor 36 de concurenţi, care au abordat cu toţii proba specială din finalul traseului. Concurenţii de la secţiunea Standard nu au întâmpinat probleme, având parte de un traseu de tipul "plimbare de weekend".

La finalul zilei, echipajul cel mai bine clasat la categoria Extrem a fost cel format din Craioveanu Sorin (Craiu) şi Ursu Daniel, pe un Mercedes G modificat total, în timp ce secţiunea Open a consemnat o surpriză, datorită echipajului din Sighişoara, Cezar Marius şi Costea Voicu, pe un Suzuki Vitara modificat. La Standard, s-au remarcat Csillag Gyorgy şi Csoka Gabor, pe un Land Rover Defender 130.

Urmează să vedem ce s-a întâmplat în ziua de sâmbătă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide