Opel Astra – poze spion noi

Autor: Cosmin Iordache acum 13 ani Știri auto

27.03.2009: UPDATE FOTO

Francezii de la Caradisiac au prezentat prima fotografie ce pare a fi oficială cu noul Opel Astra, ce continuă filosofia de design începută de Opel Insignia. Cât de aproape de adevăr credeţi că este?

19.03.2009: UPDATE FOTO

Noul Opel Astra - spateToate sursele au indicat că noul Opel Astra va prelua tema lui Opel Insignia şi chiar şi mulajele spion prevestesc similitudinile la nivel de design între noul Opel Astra şi prezentul Opel Insignia.

O asemenea realizare nu ar fi utopică, mai ales că, după cum putem observa din primele schiţe de la Scoopy, compactei îi vine bine în straiele noului Opel Insignia. Cel care a supervizat acest proiect, la fel ca şi în cazul sedanului, este Mark Adams, deci încă un motiv pentru a crede că Astra va arăta chiar aşa.

Interesant este că la noul Opel Astra anumite detalii au fost preluate invers ca la Opel Insignia – priviţi doar L-ul inferior de pe lateral, care la modelul compact este desenat invers către spatele maşini. De asemenea, spre deosebire de sedanul profilat confortabil, Opel Astra va sta pe un şasiu cu o setare sportivă, direcţionat către un comportament mult mai dinamic, presa străinâ titrând chiar că Lotus îşi va avea o contribuţie importantă la acest model.

Deşi până acum doar versiunea în 5 uşi a fost spionată şi adusă în discuţie, despre versiunea în 3 uşi GTC se spune că va fi şi mai radicală, urmând să fie un concurent serios pentru Renault Megane Coupe sau Volkswagen Scirocco. Salonul de la Frankfurt 2009 ne va lumina legat de aspectul acestui model, însă mai mult ca sigur aşa va arăta.

27.01.2009:

Opel Astra - camuflatCa proporţii, se pare că maşina nu va evolua semnificativ, rămânând în limitele clasei compacte, însă promite evoluţii ale habitabilităţii. Cel puţin interiorul va fi foarte sportiv, fiind inspirat din cel al lui Opel Insignia, atât ca design, cât şi ca materiale şi calitate a fabricaţiei. Noua generaţie va ajunge şi în SUA sub numele de Saturn iar în Australia ca Holden. Motorizările vor fi asigurate de un 1,4 Turbo de 120 şi 140 CP, ce va înlocui vechile 1,6 şi 1,8 aspirate, faţă de care este şi mai economic. Va exista în gamă şi un 2.0 supraalimentat, care în versiunea OPC o să aibă chiar şi 250 CP.

După cum v-am anunţat anterior, noua generaţie Opel Astra va fi gata de lansare cel mai probabil anul viitor cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, iar comercializarea maşinii va începe undeva în vară.

Prima variantă de caroserie lansată va fi cea în cinci uşi, urmând ca rând pe rând să fie lansate versiunile în trei uşi, cabrio (Twin Top) şi break (Caravan).Este de aşteptat ca Opel să introducă şi o propulsie hibridă pe noua generaţie, cel mai probabil aceasta va fi lansată la sfârşitul anului 2010.

 
Comentarii
Inchide