Paradisul maşinilor second hand s-a mutat pe Facebook

Autor: Alexandru Banu 22 nov. 2017 Știri auto
Paradisul maşinilor second hand s-a mutat pe Facebook

Facebook mănânci, bei, respiri, te. Te trezeşti la 7 dimineaţa şi nu bei apă până nu iei o gură de like-uri. Cine şi ce a mai postat, ce avere s-a mai confiscat şi pe cine au mai încătuşat. Dincolo de asta, sunt unghiile proaspăt-vopsite ale Nelei din Petroşani şi micul dejun pe care şi l-a pregătit colega ta – mai nou – pasionată de cooking. E o demenţă inutilă cu care-ţi pierzi timpul. Dacă eşti însă axat pe lucruri, te abonezi la grupuri în care sunt oameni ca tine care vor să exceleze într-un domeniu, în care share-uiesc lucruri interesante, DIY – uri (Do It Yourself), vând produse şi se ajută unul pe celălalt. În asta se împarte Facebook – ul – în pierdut timpul cu unghiile Nelei, în grupuri pentru pasionaţi de un “ceva” şi în cei care sunt abonaţi la ProMotor.ro şi citesc tot ce le trebuie din universul maşinilor. Iată, spre exemplu, cine a mai scris din auto despre marketplace-ul FB pe care poţi să vinzi maşini? Ok, cine a mai scris în ultima săptămână? Dar în ultima zi? Vedeţi?! Ce v-am spus?

Ok, ce e marketplace-ul? E chiar o piaţă online făcută de Facebook, pe care o poate accesa absolut oricine pentru vizionări anunţuri. Mai simplu de atât e să postezi ce vinzi, să alegi o categorie, să pui un preţ şi să adaugi o poză. Există categorii dedicate, iar cele cu maşini de vânzare sunt printre cele mai dense. Noi am găsit nişte anunţuri-bombiţe am putea să le spunem, pentru că un Seria 3 la 2.100 de lei, numai să nu-l iei, nu alta. Dar e bine să vă uitaţi, să inspectaţi şi, de ce nu, să vindeţi şi să cumpăraţi. Cu grija cumpărătorului şi cu responsabilitatea vânzătorului.

Acolo e viitorul, acolo se va muta totul. Ştiţi că aşa n-am crezut nici cu Facebook, iar acum suntem dependenţi de el. Dacă tot suntem lipiţi ca siamezii, noi şi Facebook, măcar să profităm şi noi de uneletele interesante pe care le are. Iar Marketplace-ul este una dintre ele, proaspăt-lansată şi în România. Butonul care vă scoate la piaţa de maşini pe Facebook e în ecranul cu feed-ul de Facebook, acolo unde aveţi wall-ul general, nu al vostru. În stânga aveţi o coloană şi în meniul Explore găsiţi iconiţa Marketplace – arată ca o tarabă din piaţă cu acoperiş portocaliu.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide