Parc de distracţii pe roţi Made in China (GALERIE FOTO)

Autor: Alexandru Banu 20 apr. 2017 Știri auto

Cine se mai miră că vin maşini mişto de la chinezi? Au cea mai mare piaţă şi cresc semnificativ de la an la an. Şi la vânzări, şi la producţie. Mărcile mari adaptează modele consacrate pentru pieta chinezească şi vând numai acolo versiuni dedicate. Volkswagen e una dintre ele.

Producătorii locali devin şi ei din ce în ce mai buni şi încep să concureze cu cei care au istorie din mileniul trecut. Qoros este unul dintre ei şi împreună cu Koenigsegg a scos acum un concept pe care l-a arătat la Salonul Auto de la Shanghai.

K-EV are 5 metri lungime şi e complet electric. Are 4 motoare care “dau” la roţi 870 de cai putere în sistem 4×4. Suta la oră? În fix 2.7 secunde, comparabil cu cele mai puternice Tesla. Qoros K-EV atinge 260 km/h viteză maximă şi are o autonomie de 500 de km. Bateriile litiu-ion se încarcă printr-o priză sau prin inducţie, dacă pui maşină pe o platformă.

Caroseria şi şasiul sunt monobloc, din fibră de carbon, iar uşile se deschid într-un foarte mare fel. Fiecare în stilul ei, după cum vedeţi în galeria foto. Uşa dreapta spate glisează, uşa şoferului e tip Gullwing, iar cea a portbagajului şi cea a pasagerului din dreapta sunt  normale. Toate deschise în acelaşi timp arată spectaculos.

Qoros K-EV e un concept dezvoltat împreună cu Koenigsegg. Nu are o dată de producţie, doar arată orientarea pieţei către maşinile electrice şi în China.  

QOROS KOENIGSEGG K-EV (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide