Parcări inteligente prin aplicaţie, soluţia salvatoare pentru români

Autor: Alexandru Banu 13 feb. 2017 Știri auto

Primarul Timişoarei Nicolae Robu crede în parcările inteligente, în care este afişat numărul de locuri libere. Folosind o aplicaţie pe telefonul mobil, conducătorii auto pot să afle unde găsesc loc.

Bani pentru modernizarea parcărilor din zona centrală vor fi alocaţi în bugetul din acest an, dă asigurari Nicolae Robu.

Vrem să extindem conceptul şi anul acesta o vom face şi la parcarea de la Central şi în zona centrală, să nu se mai învârtă omul şi să îşi consume timpul, carburant, să polueze, să se enerveze ca s-a dus degeaba. Să vadă dacă într-un loc nu sunt locuri sau în altul sunt şapte. Va fi pe bani, dar nu neapărat cei care vor efectua lucrarea vor fi cei care au implementat în regim pilot la Modex. Vom face o licitaţie, o procedură competitivă şi e posibil să se meargă pe un alt principiu. Nu neapărat cu senzori în asflat. Firma care vine la licitaţie poate veni cu ce soluţie doreşte, nu impunem nimic. Se poate veni cu camere video şi pe baza imaginilor să se facă o analiză şi să se stabliească unde sunt locuri libere şi câte sunt. Dacă licitaţiile vor merge bine, până la finalul anului vom avea smart parking în zona centrală„ a declarat primarul Nicolae Robu.

sursă: Opinia Timişoarei

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide