Peugeot 3008 – E oficial!

Autor: Silviu Draganescu 09 mart. 2009 Știri auto

09.03.2009: UPDATE INFO & FOTO LIVE GENEVA 2009

Peugeot 3008Prezentat în premieră mondială, noul Peugeot 3008 a fost o apariţie inedită la Salonul Auto de la Geneva. Din mai multe motive. În primul rând pentru că are o caroserie cel puţin ciudată. Nu poţi să-ţi dai seama dacă vorbim de un monovolum, sau de un crossover ori compactă mai plinuţă. Dacă la exterior ADN-ul Peugeot este uşor de identificat, în interior atmosfera este aproape germană. Sau chiar britanică dacă ne uităm la întrerupătoarele centrale asemănătoare cu cele de pe Mini.

Consola centrală învăluie şoferul în stilul celor de la Audi, dar designul şi liniile folosite sunt franţuzeşti 100%. Peugeot nu a făcut economie şi a venit cu 3 modele la expoziţie, dintre care două au stat la dispoziţia vizitatorilor. Bine, putem privi situaţia şi altfel: alte premiere Peugeot nu o a avut.

04.03.2009 UPDATE VIDEO: Lansarea mondială Peugeot 3008 Geneva 2009

Probabil francezii au fost prinşi pe nepregătite de apariţia primelor poze cu noul 3008 complet neamuflat şi de aceea s-au rezumat la a da foarte puţine informaţii. Ştim doar că sunt dipsonibile două motrizări pentru moment, de 1,6 litri pe benzină şi 2.0 litri pe motorină, ambele supraalimentate.

Ne mai putem da seama din pozele puse la dispoziţie de existenţa unor gadgeturi precum head-up-display-ul, păstrarea benzii şi tempomat adaptiv, oferite cel mai probabil opţional. Lansarea oficială va avea loc cel mai probabil peste două luni la Salonul Auto de la Geneva.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide