Piaţa auto din Europa în scădere

Autor: Cosmin Iordache 22 sept. 2008 Știri auto
Piaţa auto din Europa în scădere

Dacă în luna Iulie vânzările pe plan european au scăzut cu 7,3%, luna august a fost şi mai nefastă cifrele de vânzări diminuându-se cu 15,7%. Trendul general al primelor 8 luni este unul descrescător, înregistrându-se un minus de 3,9% la nivelul Uniunii Europene, conform Asociatiei Constructorilor de Automobile Europeni.

În luna iulie singura piaţa din Vest care s-a păstrat pe plus a fost cea germană cu un infim 1,5%. Recordul negativ a fost înregistrat de România, vânzările contractându-se cu 33%, faţă de Iulie 2007, o scădere colosală pentru piaţa noastră care a raportat cifre fruntaşe întotdeauna. Per ansamblu, în luna a şaptea a anului 2008, vesticii au înmatriculat cu 8,9% mai puţine automobile noi decât anul precedent.

Luna august a anului 2008 a confirmat tendinţa estivala, piaţa din Europa de Vest scăzând cu 16,5%. Spania a înregistrat cel mai accentuat colaps, de 41,3%. În România vânzările au scăzut în august cu 9%, în timp ce în Ungaria vânzările au scăzut cu 23% şi în Polonia au rămas stabile.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide