Piata auto europeană se va redresa în 2011

Autor: Cosmin Iordache 17 iun. 2009 Știri auto
Piata auto europeană se va redresa în 2011

"Nu văd nicio îmbunătăţire înainte de 2011. Ar fi nevoie de un miracol pentru ca industria auto din Europa să înregistreze creşteri înainte de 2011", a declarat Carlos Ghosn pentru International Herald Tribune, conform MEDIAFAX. Ghosn, unul dintre cei mai respectaţi oameni din industria auto, este de asemenea foarte sceptic în privinţa evoluţiei pieţei auto, după ce programele de stimulare a înnoirii parcului auto vor ajunge la sfârşit.

"Primele ne-au oferit spaţiu de manevră şi suntem îngrijoraţi în legătură cu se va întâmpla după ce se vor încheia. Suntem îngrijoraţi fiindcă ştim că va avea un efect negativ. Sperăm ca economia să-şi revină suficient până atunci pentru ca impactul să nu fie prea dramatic", a spus Ghosn. Constructorii francezi insistă ca statul să extindă stimulentele aşa cum s-a  procedat şi în Germania.

De asemenea, în Statele Unite s-a introdus pentru prima dată un program de genul "Rabla", în speranţa resuscitării vânzărilor de automobile noi. Despre această piaţă Ghosn crede că îşi va reveni mai uşor începând cu ultimul trimestru, deşi impactul crizei a fost mult mai mare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide