Planuri mari pentru Ceed-ul sportiv: primul teaser KIA Pro Ceed

Autor: Oraan Mărculescu 14 mart. 2012 Știri auto
Planuri mari pentru Ceed-ul sportiv: primul teaser KIA Pro Ceed

Lansarea noii generaţii KIA Ceed la Salonul Auto Geneva 2012 aduce aşteptări mari din partea coreenilor, care au gândit maşina ca un rival direct pentru modele foarte cunoscute din clasa compactă, cum ar fi Volkswagen Golf, Opel Astra sau Ford Focus.

Acum, iată că ne testează răbdarea şi cu versiunea dedicată tinerilor: KIA Pro Ceed. Adică versiunea de caroserie în 3 uşi, a treia după hatchback-ul în 5 uşi şi breakul Ceed SW. Din păcate, pentru moment avem parte doar de schiţe ale noii KIA Pro Ceed, imaginile oficiale urmând a fi făcute publice în preajma Salonului Auto Paris 2012, unde este pregătită premiera mondială a acestei versiuni.

La nivelul motorizărilor, KIA Pro Ceed va prelua propulsoarele pe benzină şi diesel de pe hatchback, dar noutatea o va constitui vârful de gamă, care se doreşte un hot-hatch mai pretenţios, deoarece va beneficia de un motor turbo 1.6 TGDI, care va dezvolta puţin peste 200 CP – adică mai mult decât vărul Hyundai Veloster Turbo.

Evident, KIA Pro Ceed va miza şi pe mici modificări ale detaliilor exterioare, menite a o face clar mai dinamică decât sora în 5 uşi. Aşadar, coreenii sunt din ce în ce mai îndrăzneţi, iar recentul „tupeu” al oficialilor, care anunţatu că următorul obiectiv este atacarea mărcilor premium germane, nu ni se mai pare irealizabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide