Plus de putere pentru Toyota GT86

Autor: Gabriel Grosoiu 22 mai 2012 Știri auto

Gemenii Toyota GT86 şi Subaru BRZ au stârnit interesul tuturor pasionaţilor, după premiera mondială de la Salonul Auto Geneva 2012. Totuşi, unele voci susţin că puterea coupe-ului japonez este insuficientă. Mai exact, cei 200 CP ai maşinii ar putea fi suplimentaţi printr-o versiune sport. Până ce vom vedea una oficială din partea niponilor, posesorii sau fanii versiunii Toyota a coupe-ului pot deja să aibă speranţe.

Gazoo Racing, partenerul tradiţional pe care Toyota contează în motorsport, a dezvoltat un program de tuning pentru GT86. Înainte de orice detalii, merită menţionat faptul că proiectul denumit Sports FR are deocamdată statutul de concept, dar modificările aduse maşinii nu sunt deloc de domeniul fantasticului. Pentru început, puterea dezvoltată acum de motorul cu o capacitate de 2,0 litri este de-acum cifrată la 315 CP. Cuplul ajunge acum la 421 Nm, o valoare radical revizuită faţă de cei 205 iniţiali.

Plusul de putere a fost posibil datorită combinării abile dintre soluţia supraalimentării şi cea turbo. Transferul de putere către ternul de rulare este lăsat în seama cutiei manuale cu ţase trepte. Nici exteriorul nu a fost neglijat, cei de la Gazoo Racing montând pe GT86 un kit complet ce include spoilere şi praguri noi, precum şi un eleron de dimensiuni apreciabile.

La interior, volanul de serie a fost înlocuit cu unul racing, dar lipsit de airbag. Sistemul multimedia a fost abandonat, în favoarea unui set suplimentar de ceasuri de bord, iar scaunele sunt şi ele unele noi, în ton cu spiritul maşinii. Roll cage-ul arată cât se poate de clar care este utilizarea corectă a lui Sports FR, în timp ce greutatea maşinii nu a fost majorată cu mai mult de 30 kg.

Gazoo Racing a pregătit un debut de zile mari pentru proiectul său, iar acesta se va materializa chiar weekend-ul acesta, cu ocazia cursei de 24 de ore de pe circuitul Nurburgring. Chiar dacă momentan pare rezervată doar unor astfel de evenimente, Sports FR ar putea ajunge, totuşi, disponibilă celor mai pasionaţi şoferi, din moment ce Gazoo Racing nu a negat această posibilitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide