Poliţia Română i-a sancţionat pe cei care au circulat pe A2 (Ausotrada Soarelui), Bucureşti-Constanţa, pe banda de urgenţă. Amenzi multe

Autor: Alexandru Banu 24 iul. 2017 Știri auto
Poliţia Română i-a sancţionat pe cei care au circulat pe A2 (Ausotrada Soarelui), Bucureşti-Constanţa, pe banda de urgenţă. Amenzi multe

În zilele de 22 şi 23 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au desfăşurat activităţi, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care folosesc în mod nejustificat banda de urgenţă.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.800 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru oprirea pe banda de urgenţă, 5 pentru circulaţia pe banda de urgenţă şi 18 sancţiuni pentru alte abateri la normele rutiere.

De asemenea, un conducător auto a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind sancţionat cu amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I., care au acţionat cu un elicopter.

Poliţia Română vă reaminteşte:

Conform articolului 74 din O.U.G. 195 din 2002 actualizată:

(1) Pe autostrăzi este interzisă circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

(2) De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile.

(3) Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.

(4) Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreapta a autostrăzii, în sensul de mers.

Sursă: poliţiaromana.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide