Pontiac G8 GXP

Autor: Silviu Draganescu 20 mart. 2008 Știri auto

Pontiac G8 GXPAlături de noul G8 Sport Truck, la standul Pontiac va putea fi admirată și cea mai puternică versiune G8, denumită GXP. Mai pe scurt, aceasta preia rolul de vârf de gamă de la vechiul G8 GT și împrumută motorul existent și pe Corvette LS3, un V8 de 6,2 litri într-o variantă mai puțin puternică, de doar 402 CP. Prin comparație, vechiul GT era dotat tot cu un V8, dar de 6.0 litri ce dezvolta doar 367 CP.

Pontiac G8 GXP este echipat cu o cutie de viteze manuală Tremec TR6060 destinată celor care nu sunt mulțumiți de transmisia automată cu șase trepte, dorind să accelereze până la 96 km/h în doar 4,7 secunde. Noul model stă pe roți 245/40R19 și se diferențiază de restul gamei prin spoilerele modificate și difuzorul spate. Primele exemplare vor ajunge în showroomuri la sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide