Porsche aproape de faliment

Autor: Silviu Draganescu 26 mai 2009 Știri auto
Porsche aproape de faliment

Dacă până anul acesta Porsche anunţa profituri imense, fiind copilul teribil al industriei auto, iată că acesta a încercat să se întindă mai mult decât se putea iar problemele au început să apară. Poate v-aţi întrebat cum e posibil ca un mic producător pentru Porsche să cumpere un grup imens precum Volkswagen.

Profitând de câteva speculaţii bursiere, Porsche a considerat că are o ocazie unică de a face asta, dar pentru o preluare au avut nevoie de câteva împrumuturi, care în condiţiile crize financiare şi a vânzărilor slabe au devenit aproape de neatins. De aceea Porsche a trebuit să se împrumute suplimentar de 700 de milioane, culmea, de la compania pe care dorea să o cumpere, Volkswagen, însă mai are nevoie de alte 2,5 miliarde de euro pentru a supravieţui.

Porsche a încercat chiar să se împrumute la statul german, însă aceasta se pare că a refuzat. Probabil că acesta s-a întrebat cum e posibil ca un producător de doar 100.000 de maşini pe an să acumuleze datorii de 9 miliarde de euro, cu 50% mai mult decât ce are de exemplu Chrysler.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide