Precedenta generaţie Opel Zafira rămâne în producţie, alături de noul Zafira Tourer

Autor: Oraan Mărculescu 29 aug. 2011 Știri auto

Încă de la prima generaţie, apărută în 1999, Opel Zafira a înregistrat un bun succes de piaţă printre familişti, mai ales datorită ineditului sistem Flex7 pentru amenajarea scaunelor de pe rândurile doi şi trei. A doua generaţie a apărut în 2005, iar la Salonul Auto Frankfurt 2011, este rândul celei de-a treia generaţii să debuteze.

Totuşi, succesul celei de-a doua generaţii Zafira (peste un milion de exemplare vândute din 2005 încoace) i-a făcut pe germani să ia decizia de a o păstra în producţie, în paralel cu noul Zafira Tourer. Este acelaşi principiu aplicat şi în cazul lui Opel Astra G (generaţia produsă începând cu 1998), care a rămas în catalog câţiva ani ca Opel Astra Classic alături de Astra H.

Noua generatie Opel Zafira va fi acompaniata de precedenta generatie Zafira B

În funcţie de piaţă, Zafira B va oferi o gamă de două motoare pe benzină (1.6 – 105 CP, 1.8 – 140 CP) şi dieselul 1.7 CDTi, în două versiuni de putere, 110 CP şi 125 CP. Echiparea va fi uşor îmbogăţită, dar nu va fi la aceleaşi cote cu noul Zafira, care se doreşte o referinţă în materie de confort printre monovolumele cu 7 locuri.

Practic, Zafira B va apela la clienţii care vor o maşină cu 7 locuri suficient de spaţioasă şi dotată, cu preţuri în jurul a 20.000 euro, în timp ce Zafira C se adresează celor mai pretenţioşi, oferind dotări şi tehnologie de ultimă generaţie, precum şi spaţiu şi ergonomie la un nivel superior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide