Primele detalii despre noul Mercedes-Benz A 45 AMG

Autor: Laurenţiu Florescu 13 iun. 2012 Știri auto
Primele detalii despre noul Mercedes-Benz A 45 AMG

BMW M135i şi Audi RS3 ar trebui să înceapă să îşi facă griji, pentru că noul Mercedes-Benz A 45 AMG va fi lansat în curând. Producătorul din Stuttgart nu a dat prea multe detalii, păstrând esenţialul pentru lansarea oficială a modelului.

Mercedes-Benz A 45 AMG va fi echipat cu un propulsor turbo de 2,0 litri montat transversal, fiind primul model AMG cu o asemenea aşezare a propulsorului. Hot hatch-ul din Stuttgart va beneficia de 330 CP, suficienţi pentru a se bate cot la cot cu marii rivali de la BMW (M135i – 316 CP) şi Audi (RS3 – 335 CP). Puterea va fi transmisă celor patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj şi şapte trepte.

Acest motor, cu nume de cod M270 Evo se va fabrica îm Marea Britanie şi va fi cel mai puternic motor cu patru cilindri montat vreodată pe un Mercedes. Pentru a reproduce stilul de condus a modelelor AMG cu tracţiune pe puntea spate, A 45 AMG va trimite puterea în procent mai mare pe puntea spate, urmând ca roţie faţă să ajute în cazul în care aderenţa scăzută o impune.

Mercedes susţine că A 45 AMG va fi printre cele mai manevrabile modele din clasă. Modelul din Stuttgart este este echipat cu o suspensie de tip Macpherson pe puntea faţă şi multi-link pe spate. Pentru şoferii mai experimentaţi, sistemul ESP va avea o funcţie „Sport Handling”, program ce va opri complet toate sistemele de asistenţă.

Mercedes nu a prezentat încă imaginile cu viitorul A 45 AMG, dar în mod sigur hot hatch-ul german va fi echipat cu un kit aerodinamic specific diviziei AMG şi va fi încălţat cu jante sport, de asemenea specifice celor de la AMG. Se aşteaptă ca noul model al celor de la AMG să intre pe piaţă la începutul anului 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide