Primele două poze cu maşina la care nu ai cum să nu visezi

Autor: Alexandru Banu 04 oct. 2017 Știri auto

Când eram noi mici, prin 2007, a apărut A5-ul. Era ceva curios şi dubios. Cum şi de ce? Era o clasă intermediară, o noutate, un hit, ceva care zgârma conştiinţa ca un număr impar, ca un ceva incomplet. Subit a devenit mai căutat decât A6-le. Era o soluţie un pic mai ieftină şi mult mai interesantă.

A6 era un pic demodat, un pic prea mare şi prea “obscen” vizual. Ba chiar A5-ul a mai luat un pic şi din clienţii A4 care erau dispuşi să mai salte bugetul ca să fie la un “alt nivel”. De la coupe, a ajuns şi cabrio, şi sportback şi suntem în 2017 şi generaţia merge mai departe. Trei mai târziu, nemţii au văzut un gol similar între A6 şi A8 şi au zis că “de ce să nu plombeze ei şi acolo cu un număr impar?”.

Aşa a apărut la finalul lui 2010, A7-le. A7-le era deja o dorinţă la fel de mare ca A8-ul. Mai ales estetic, acolo unde urmărea linia lui A5 – mai agresiv, mai longilin, adică mai atletic. A7 Sportback a avut mereu 4 uşi şi 4 locuri (opţional 5). În 2014 a fost ultima variantă, facelift-ul. Acum au mai trecut 3 ani şi era cazul să auzim ceva de noul A7. Complet noul A7. Atât cât putem vorbi de nou la o companie care de la A1 la A8, înnoieşte doar tehnologiile şi, eventual, numărul de uşi sau de LED-uri. Glumim şi noi.

Maşina nouă nu a fost depistată pe unde prin traficul german, în apropierea fabricii Ingolstadt, acolo unde obiuşnuieşte Audi să-şi testeze maşinile noi, camuflate şi alergat de spionii companiilor specializate pe “cancan” auto. Site-ul olandez Auto Week a făcut rost de poze cu miniaturile noului A7. Maşina “nu fuge” departe de trunchi, e o evoluţia a lui A7 2011, poate cu un pic mai mult curaj din conceptual Prologue – care a fost bază de inspiraţie pentru noul A8 şi probabil că va fi şi pentru primul şi viitorul A9.

Platforma – şasiul – va fi MLB Evo, noua platformă scalabilă pe care se vor construi majoritatea modelelor Audi. Deocamdată, cam asta e tot ce ştim despre noul A7. Sunt aceste două poze şi aşteptăm Salonul Auto de la Los Angeles, în decembrie, pentru o prezentare completă interior-exterior-sub capotă a maşinii.

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide