Primele poze cu faceliftul lui Lexus RX – vine la Geneva 2012

Autor: Oraan Mărculescu 06 mart. 2012 Știri auto

Fără a fi neapărat o surpriză majoră pentru piaţa europeană, faceliftul SUV-ului japonez Lexus RX este destul de important, deoarece, după berlina GS şi marele SUV LX, arborează noua imagine de marcă Lexus, foarte agresivă, după cum a demonstrat-o conceptul Lexus LF-LC, de la Detroit 2012.

O imagine foarte agresiva pentru Lexus RX facelift

Deocamdată vorbim despre nişte imagini oficiale, dar care au ajuns pe internet probabil fără ştiinţa şefilor Toyota – sunt imagini din broşura oficială pentru Lexus RX facelift, din Japonia. Din care se observă cu uşurinţă că Lexus RX s-a săturat să mai fie în umbra concurenţilor din segmentul SUV-urilor de lux.

În mod interesant, forma farurilor nu a avut de suferit, acestea rămânând la fel de ascuţite, dar acum includ şi lumini de poziţie cu LED-uri în partea inferioară. Marea schimbare este vizibilă la nivelul grilei frontale: lamelele nu mai sunt verticale, ci orizontale, iar forma de clepsidră este continuată pe spoiler, cu margini cromate foarte vizibile. În plus, proiectoarele sunt încastrate în fante verticale foarte agresive.

Lexus RX facelift pluseaza cu pachetul F Sport

Cu alte cuvinte, Lexus RX arată acum mai impozant şi are pretenţii mult mai mari la nivelul imaginii de marcă. În plus, versiunea F-Sport vine cu un spoiler mai sportiv, forma de „clepsidră” continuându-se până în partea de jos a spoilerului, care este mărginit de fante uriaşe – o ameninţare directă la X5 M sau ML AMG.

Spatele lui Lexus RX rămâne aproape neschimbat, observându-se doar câteva tuşe mai luxoase în zona stopurilor, dar faceliftul aduce o nouă gamă de culori pentru exterior, precum şi noi opţiuni în ce priveşte jantele de aliaj. Interiorul nu este modificat substanţial la nivelul designului, însă suntem siguri că a fost îmbunătăţit la nivelul ofertei materialelor şi a echipamentelor multimedia.

Interiorul lui Lexus RX facelift promite un nivel excelent al calitatii si nivelului de dotari

Noua linie de echipare F Sport este disponibilă atât pentru motorizarea pe benzină RX350, cât şi pentru cea cu propulsie hibridă, RX450h. F Sport constă dintr-o serie de accesorii exterioare şi interioare, care amplifică imaginea sportivă a SUV-ului japonez şi este de aşteptat să atragă publicul tânăr.

Avem, totuşi, o mare necunoscută: nu ştim încă dacă Lexus RX facelift va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2012 sau prioritară este piaţa auto americană pentru debutul acestui facelift. Voi ce credeţi:

VA FACE FAŢĂ LEXUS RX FACELIFT MODELELOR MERCEDES-BENZ ML ŞI BMW X5?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide