Primul Mercedes Clasa G construit de AMG

Autor: Alexandru Banu 09 nov. 2017 Știri auto

Nimic nu e ca G-ul, zic fanii Mercedes. Nici Land Cruiser-ul, nici Defender-ul sau Discovery. Deşi Merecedes nu e o maşină cu offroad-ul în ADN, atunci când şi-a propus să intre în clasa asta a dobândit talentul,  stilul şi clasa G. Acum, G-ul se vinde într-o echipare specială Final Edition, înainte de reinventarea de la anul. Va fi aşa cum nu-şi imaginează nimeni, un nou obiect de studiu pentru toată concurenţa – promit şefii Mercedes.

G-ul a fost o ambiţie de nişă a celor mai bogaţi pământeni pentru că a fost cel mai scump offroader. Iar de vreo 10 ani a devenit şi o provocare pentru tuneri care pun toţi caii din lume pe maşina asta. Cineva vrea să ne demonstreze că o cutie pe roţi care nu are nicio treabă cu aerodinamica, poate fi la fel de agilă ca o maşină sport. Iar atunci când prinzi suta în sub 5 secunde cu bolovanul ăsta, nu prea mai ai concurenţă şi concurenţa nu prea mai mare ce să comenteze.

Există însă o poveste pe care Popular Mechanics a scos-o de la naftalină după un test la care a fost invitată. Şi e una dintre filele comice din istoria mărcii. Această maşină a fost un experiment eşuat pentru europeni, dar nici măcar nu am fost noi, europenii, target-aţi. A fost o ediţie orientală pentru băieţii cu basmale de sus până jos şi kilometri de bani.

AMG a fost implicată în această eroare genetică. A fost un proiect oficial care a primit viză de producţie. Este primul model, cel din 1979, care avea cel mai puternic motor, pe cel de 2.8 litri-benzină, 6 cilindri în linie, 160 de cai putere (280 GE).

Pe atunci, maşina asta a fost un proiect AMG, care era celebră pentru maşinile sport din curse. Conform Popular Mechanics, şahul Iranului ar fi putut să fi fost implicat în povestea Clasei G, fiind un acţionar important AMG.

La sfârşitul anilor 70, S Klasse avea cel mai mare motor, un V8 de 5.6 litri (W126) şi AMG l-a pus pe maşina asta urâtă cu faruri de la S-ul W116 şi grilă de la W123 (Cobra). Culoarea aurie a jantelor şi a grilei este originală, tot din fabrică.

AMG a “surprins” şi înăuntru cu piele roşie, într-un asortiment “deosebit” cu grila şi cu jantele aurii. Da, e şi asta o poveste interesantă şi ne arată că şi Mercedes este până la urmă om şi mai greşeşte şi el.

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide