Privatizarea Automobile Craiova

Privatizarea Automobile Craiova

Autor: Mediafax acum 13 ani Știri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat, luna trecută, anunţul de privatizare a firmei Automobile Craiova, care deţine fabrica Daewoo Automobile România, termenul final până la care pot fi depuse oferte pentru pachetul de acţiuni reprezentând 72,4% din capitalul social fiind 5 iulie. Până la jumătatea lunii mai, AVAS a primit trei scrisori de intenţie din partea producătorilor americani General Motors şi Ford şi a firmei ruseşti JSC Russian Machines, parte a unui grup deţinut de magnatul Oleg Deripaska, care şi-au exprimat interesul pentru preluarea Automobile Craiova.

Pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Automobile Craiova, companiile interesate sunt obligate să cumpere de la AVAS dosarul de prezentare a firmei. Totodată, ofertanţii trebuie să achite garanţia de participare la licitaţie în valoare de 3,3 milioane lei (1,04 milioane euro).

Investitorii vor fi departajaţi în funcţie de preţul oferit pe acţiune, investiţiile asumate pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge în al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% şi realizarea unui volum al producţiei de 200.000 de autoturisme în al patrulea an investiţional de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, potrivit strategiei de privatizare a companiei.Comentarii
Inchide