Privind spre viitor: Audi introduce oglinda retrovizoare digitală pe modelele de serie

Autor: Tudor Rus 10 aug. 2012 Știri auto

Tehnologia, împrumutată de la modelul de raliuri R18 Le Mans, va fi instalată pe modelul Audi e-tron începând cu sfârşitul acestui an. Din moment ce modelul de serie nu are lunetă, similar ca cel de raliuri, oglinda retrovizoare digitală va spori gradul de siguranţă la executarea diferitelor manevre în trafic.

În ce constă tehnologia? Audi a amplasat o cameră de mici dimensiuni adăpostită de o carcasă aerodinamică, situată în partea din spate a maşinii. Cu ajutorul unui obiectiv de doar câţiva milimetri diametru, aceasta capturează imaginile care sunt apoi transmise pe un display color cu diagonala de 7,7 inci, montat în locul oglinzii retrovizoare clasice.

Dezvoltat în parteneriat cu Samsung, display-ul dispune de tehnologia AMOLED şi poate afişa imagini de mare calitate graţie unei unităţi centrale de control a contrastului. Chiar şi pe timp de noapte, unitatea de control protejează ochii şoferului de luminile prea puternice ale maşinilor care vin din spate. Conform Audi, pe viitor se va implementa şi afişarea altor informaţii adiţionale utile pe display.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide