Probabil singura maşină care poate trimite Ferrari si McLaren la colţ!

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri

Ca să fie simplu, începem cu cel mai complicat nume: Scuderia Cameron Glickenhaus & Manifattura Automobili Torino. Nume de cod: SCG 003. Astea sunt prenumele şi numele maşinii. SCG 003 e suficient, spunem noi. Şi este varianta de stradă a lui SCG 003 Competizione (care a alergat anul ăsta 24h la Nürburgring).

Cele 2 companii aduse mai sus în vorbă testeaza maşina asta şi sunt foarte aproape să o vândă. Până acum sunt trei versiuni ale maşinii, cea de competiţie, una de stradă care arată precum cea de competiţie şi una care arată ca o maşină inclusiv mai ales înăuntru. Ultima dintre ele are tot motorul V8 de 4.4 litri, bazat pe un motor nemţesc (poate chiar Mercedes – AMG), dar revizuit mecanic şi electronic de către Autotechnica Motori.

SCG 003 (GALERIE FOTO)

Cu toate aceste revizii, motorul pune jos 750 de cai la 1.300 de kg – greutatea maşinii. Cutia de viteze este automată cu 7 trepte şi dublu-ambreiaj. Viteza maximă este 350 km/h, iar acceleraţia 0-100 km/h se face în 2.4 secunde. Roadandtrack scrie că SCG 003 Stradale a făcut un tur de Nürburgring în 6 minute şi 30 de secunde. Porsche 918 Spyder (890 de cai) are 6:57 secunde pe acelaşi traseu.

 Comentarii
Inchide