Producătorul auto cu trei fabrici în România, a depus actele pentru faliment. Cine va cumpăra compania

Autor: Anca Olteanu 26 iun. 2017 Știri auto
Producătorul auto cu trei fabrici în România, a depus actele pentru faliment. Cine va cumpăra compania

Takata Corp, compania care a rechemat în service cele mai multe produse din industria auto, a depus documentele pentru faliment în Statele Unite şi Japonia şi a anunţat că va fi cumpărată pentru 1,6 miliarde de dolari de compania americană Key Safety Systems, scrie Mediafax

Takata se confruntă cu datorii şi cheltuieli în valoare de zeci de miliarde de dolari, din cauza proceselor deschise şi a rechemărilor de produse în service în ultimii zece ani.

Airbagurile fabricate de companie au fost implicate în mai multe accidente, care au dus la 17 morţi.

TK Holdings, operaţiunile din Statele Unite, au depus actele pentru faliment, duminică, în Delaware, cu datorii cuprinse între10 şi 50 de miliarde de dolari, în timp ce compania din Japonia a depus actele luni, în Tokyo.

Datoriile totale ale Takata ajung la 15 miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de Tokyo Shoko Research.

Depunerea actelor pentru faliment i-a permis companiei americane Key Safety Systems (KSS), o firmă de componente cu sediul în Michigan, deţinută de Ningbo Joyson Electronic Corp, din China să intervină financiar şi să preia operaţiunile viabile ale producătorului nipon.

Operaţiunile rămase vor fi reorganizate pentru a continua să asigure înlocuirea componentelor defecte ale airbagurilor.

Compania din Statele Unite îşi va păstra cei 60.000 de angajaţi din 23 de ţări şi fabricile din Japonia.

Companiile se aşteaptă să finalizeze acordurile pentru vânzare în următoarele săptămâni şi cele două procese de faliment în primul trimestru din 2018.

Autorităţile de transport de la nivel global au cerut rechemarea în service-uri a aproape 100 de milioane de pompe pentru airbaguri.

Costurile procesului de rechemare ar ajunge la 10 miliarde de dolari, susţin sursele din industrie citate de Reuters.

Compusul nitrat de amoniu folosit în fabricarea airbagurilor devine volatil cu trecerea timpului, iar în cazul în care este expus la căldură cauzează explozia dispozitivului.

Takata a devenit al doilea producător mondial de produse de siguranţă. Compania produce, printre altele, o treime din centurile de siguranţă folosite de vehiculele vândute la nivel global.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, şi o alta la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide