Conceptul Project Maybach prezentat în memoria designerului Virgil Abloh

Autor: Mihai Morcovescu 06 dec. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat în premieră mondială, la Miami, conceptul electric off-road denumit Project Maybach. Oficialii germani au dezvăluit prototipul în memoria designerului de modă Virgil Abloh, care a decedat recent. Acesta și-a pus amprenta pe designul vehiculului.

Project Maybach este un coupé de lux cu zero emisii și a fost construit pentru off-road. Mașina a fost desenată de șeful de design al constructorului din Stuttgart, Gorden Wagener, împreună cu Virgil Abloh, fondator al companiei Off-White și director de creații la celebra casă de modă Louis Vuitton.

„Roll-cage” exterior și capotă cu panouri solare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prototipul off-road îmbină proporțiile unui Gran Turismo cu detalii de design specifice unui vehicul destinat rulării în condiții dificile, care au fost concepute special pentru Project Maybach. Între aceste elemente amintim anvelopele off-road de mari dimensiuni, protecții din plastic montate cu nituri și un scut metalic de protecție amplasat sub șasiu.

De asemenea, Project Maybach a primit o parte frontală cu o grilă imensă iluminată cu LED-uri și o bară pe care au fost montate patru proiectoare cu LED. Totodată, mașina prezintă un „roll-cage” exterior, care „învelește” cabina din sticlă și care prezintă alte patru blocuri optice identice cu cele de pe bara față.

Un alt detaliu unic îl reprezintă capota. Aceasta este transparentă și este prevăzută cu panouri solare, care au rolul de a crește autonomia mașinii cu ajutorul energiei solare.

Concept-car-ul german este vopsit în două nuanțe contrastante, bej și negru. Interiorul este de culoare bej și este gândit pentru doar doi pasageri. Scaunele se pot rabata la 180 de grade, în timp planșa de bord prezintă un display digital montat central, numeroase comenzi cromate și un volan reglabil. Pedalierul metalic cu două pedale sugerează că prototipul este dotat cu o transmisie automată.

Oficialii Mercedes-Benz nu au oferit detalii cu privire la o posibilă versiune de serie a lui Project Maybach. Aceștia s-au rezumat să spună doar că acest concept-car afișează posibile tendințe de design pentru viitoarele modele Mercedes.

Sursa: Daimler

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daimler


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide