Randări: noul Volkswagen Lupo a fost prefigurat de VW Up Concept

Autor: Oraan Mărculescu 01 iun. 2011 Știri auto

Precedenta generaţie Volkswagen Lupo a fost o maşină de clasă mini simplă, cu doar două uşi. Noua generaţie, însă, va reprezenta o mică revoluţie – VEZI RANDĂRILE CU NOUL VW LUPO.

Noul Volkswagen Lupo nu va aduce surprize majore din punct de vedere al designului, urmând a fi, practic, transpunerea în variantă de serie a conceptului VW Up!, de la Frankfurt 2007. Bineînţeles, la nivel de detaliu vor exista modificări, dar, per ansamblu, este destul de clar care va fi stilul noului VW Lupo.

Ca o paranteză, din punct de vedere marketing este aplicată aceeaşi reţetă ca în cazul lui VW Scirocco, care a fost prefigurat de conceptul VW iroc – pratic, denumirea „up” este pur şi simplu partea centrală a lui „Lupo”, exact cum „iroc” face parte din „Scirocco”.

Noul Volkswagen Lupo se pare că va fi prezentat în premieră mondială chiar cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, urmând a intra pe piaţa europeană de la finalul lui 2011. Sub captă, Lupo va avea motorizări cu puteri cuprinse între 60 şi 105 CP, atât pe benzină, cât şi diesel, iar preţul de bază va porni de la 8.500 euro (în Germania).

Noul VW Lupo nu va rămâne doar la stadiul de citadină cu 3 uşi, ci va da naştere unei adevărate familii de clasă mini. Din aceasta vor mai face parte versiunea în cinci uşi (prefigurată de VW Space-UP! Concept, la Tokyo 2007, apoi un model foarte scurt cu propulsie electrică (prefigurat de VW E-Up! Concept, de la Frankfurt 2009) şi un mini-monovolum (prefigurat de VW Up! Blue Fuel-Cell Concept, de la Los Angeles 2007).

CREDEŢI CĂ NOUL VW LUPO VA AVEA SUCCES ÎN CLASA MINI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide