Randări: Porsche Pajun va fi un frăţior al lui Panamera?

Autor: Oraan Mărculescu 24 mart. 2011 Știri auto
Randări: Porsche Pajun va fi un frăţior al lui Panamera?

Din moment ce Porsche Panamera s-a dovedit un pariu reuşit, din punct de vedere comercial, de ce să nu fie aplicat acelaşi exemplu şi într-o clasă inferioară, care ar ajuta Porsche să îşi crească vânzările? Prin urmare, germanii de la Auto Bild susţin că Porsche lucrează la un model mai mic decât Panamera – vezi aici schiţele.

Model care ar urma să se numească puţin cam ciudat: Pajun. De la „Panamera Junior”, însă acest lucru nu a fost confirmat încă în mod oficial. Cert este că maşina va avea acelaşi stil de coupe în 4 uşi, la fel ca şi Panamera, urmând a fi un rival direct pentru Mercedes CLS.

Motorizările disponibile pentru noul model vor fi preluate de pe fratele mai mare Panamera, deci vom avea atât motoare pe benzină V6 şi V8, cât şi un diesel V6, dar şi o versiune de propulsie hibridă. Nu va lipsi din meniu tracţiunea integrală, oferită opţional pe câteva dintre motorizări.

Versiunea de top se pare că va avea o putere de 560 CP, scoşi dintr-un V8 turbo, în timp ce dieselul va fi unul potent, cu puterea în jurul a 300 CP. Preţul de bază al viitorului Porsche Pajun se va cifra la circa 60.000 euro, iar noul model se preconizează că va ajunge pe piaţă pe la jumătatea acestui deceniu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide