Războiul pentru poziţia întâi: VW investeşte 62 de miliarde de euro în 5 ani!

Autor: Oraan Mărculescu 19 sept. 2011 Știri auto
Războiul pentru poziţia întâi: VW investeşte 62 de miliarde de euro în 5 ani!

Acum un an, cei de la Volkswagen anunţau că sunt dispuşi să investească 50 de miliarde de euro în următorii 5 ani, pentru a deveni Numărul Unu mondial în lumea auto. Iată că, după numai un an, deşi obiectivul a rămas acelaşi, „armele” se schimbă puţin, iar oficialii plusează cu încă 10 miliarde suma pe care sunt dispuşi să o investească.

Aşadar, oficial grupul Volkswagen va investi în următorii 5 ani o sumă de 62,4 miliarde de euro – practic, de aceşti bani, germanii ar putea să cumpere compania Facebook… Dar să vedem puţin mai în detaliu pe ce vor fi cheltuiţi aceşti bani.

Aproape 50 de miliarde de euro vor fi cheltuiţi pentru construcţia de fabrici şi showroom-uri noi, pentru utilaje şi tehnologii de asamblare moderne, jumătate din sumă urmând a fi investită în Germania. Grupul Volkswagen doreşte să facă modele care să acopere toate clasele şi nişele existente, iar platformele comune vor însemna modele noi şi pentru brandurile Audi, Skoda şi Seat.

Circa 14 miliarde de euro vor fi investiţi în China, unde, între 2012 şi 2016, vor fi construite fabrici noi împreună cu partenerii de joint-venture Shanghai-Volkswagen Automotive şi FAW-Volkswagen Automotive. Premisele optimiste se leagă de evoluţia excelentă a vânzărilor de pe piaţa chineză, oficialii estimând că, la finalul lui 2011, vor depăşi pragul de 2,4 milioane de unităţi vândute în ţara Marelui Zid. Pe plan global, VW estimează o creştere de 5% a vânzărilor, de la 7,2 milioane în 2010 la peste 7,5 milioane de maşini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide