Renault îşi caută partener în SUA

Autor: Dan Vache 06 oct. 2008 Știri auto

Jacques Verdonck, vice-preşedintele diviziei de planificări corporatiste, a declarat la Salonul Auto de la Paris pentru Wall Street Journal că Renault ar fi interesată să intre pe piaţa americană. Însă acest lucru ar fi posibil, conform planurilor producătorului francez, doar în cazul unei strategii sigure şi cu rezultate de lungă durată.

Faptul că producătorul american Chrysler este unul dintre producătorii axaţi cel mai mult pe piaţa auto americană îi face pe cei de la Renault să se gândească în mod serios la un parteneriat cu Chrysler. Mai ales că şi Chrysler este în prezent în căutarea unor platforme de sedanuri, ceea ce Renault i-ar putea oferi din plin.

Oficialii Renault au declarat că au existat în trecut discuţii între ei şi oficialii GM cu privire la un parteneriat. Însă nu s-a ajuns la un rezultat mulţumitor pentru niciuna din cele două părţi implicate. Renault consideră că GM şi Ford sunt mult prea ocupaţi de alte pieţe decât cea din SUA şi de aceea nu ar putea fi nişte parteneri potriviţi. Având în vedere că nici varianta unei preluări agresive de către Renault a unui producător american nu este încă agreată de oficialii francezi rămâne valabilă deocamdată doar posibilitatea unui parteneriat Reanault – Chrysler.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide