Renault şi Arval – colaborare

Autor: Dan Vache 07 iul. 2009 Știri auto
Renault şi Arval – colaborare

Renault şi Arval, partenerul principal pe segmentul serviciilor de leasing operaţional al Renault în Europa, au decis să colaboreze în scopul accelerării procesului de identificare a unor soluţii inovative, parte a proiectului european referitor la vehicule electrice al Renault-Nissan.

În cadrul acestui proiect, Arval va crea oferte de leasing operaţional adaptate acestei categorii de vehicule. “Cele mai recente studii internaţionale relevă faptul că până în 2030 emisiile de carbon ar putea creşte cu 39% la nivel global, în lipsa unor politici concrete de reducere a acestora. Astfel, măsurile ecologice de conducere a unui vehicul trebuie privite ca o necesitate de piaţa auto, în condiţiile în care acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de dioxid de carbon cu 20%. Arval şi-a manifestat de foarte mult timp interesul pentru soluţii alternative la utilizarea combustibilului. Avem încredere că, prin determinarea şi consecvenţa reprezentanţilor Renault, vehiculele electrice vor reprezenta o soluţie credibilă pentru următorii ani”, declară Arnault Leglaye, Managing Director Arval România. 

Oficialii internaţionali Renault consideră că vehiculele electrice reprezintă un progres important în tehnologia auto care va conduce la scăderea semnificativă a emisiilor de carbon. Această gamă complexă de maşini va fi disponibilă din 2011. Echipele celor doi parteneri, Arval şi Renault, vor contribui la dezvoltarea rapidă a unor oferte inovative pe acest segment.

La nivel internaţional, Arval este puternic implicat în acţiunile de protejare a mediului înconjurător, prin Programul de Dezvoltare Durabilă care include multiple activităţi dedicate clienţilor, angajaţilor, dar şi cetăţenilor, prin cele 3 teme abordate: protecţia mediului, prevenirea riscului rutier şi implicarea socială. Astfel, Arval România propune în continuare clienţilor săi posibilitatea de a compensa emisiile de CO2, această acţiune ţinând cont de specificul fiecărui vehicul ales de aceştia şi calculând automat numărul de copaci necesari pentru a compensa tonele de dioxid de carbon degajate în atmosferă. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor climatice la nivel global, Arval România estimează că va planta peste 2000 de copaci în regiunea Dosso, Niger, în colaborare cu Tree-Nation.

Fondată în 1989, Arval este o companie de referinţă la nivel internaţional în leasingul operaţional multimarcă şi în managementul flotelor auto, fiind lider pe piaţa leasingului operaţional în Franţa şi Italia. În prezent, Arval activează în 39 de ţări, deţinând 22 de unităţi şi având o largă reţea de parteneriate în alte 17 ţări.

Arval şi-a început activitatea în România la sfârşitul anului 2006, iar la finele anului 2008 deţinea deja o flotă administrată de 1.700 vehicule. Cu 602.000 de vehicule în regim de leasing operaţional şi 688.000 de vehicule administrate la sfârşitul anului 2008, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare şi unul dintre primele 6 cele mai solide grupuri bancare la nivel internaţional, potrivit Standard&Poor’s.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide